Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

No t'ho perdis! Juliol 2018

Ha arribat l’estiu i el #Nothoperdis d’aquest mes ens proposa diversos actes que ens permetran moure’ns per tot el territori.

La primera proposta és un passeig pel Parc Fluvial del Besòs, un dels projectes urbans més importants de tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Si baixeu de Can Zam al parc tot passejant tranquil·lament, tindreu l’oportunitat de gaudir de 15 fotografies de gran format d’un dels relators per excel·lència de la perifèria: el fotògraf Manolo Laguillo.

Terrassa té un dels conjunts arquitectònics més importants de tot Catalunya sencer: el seu clúster d’esglésies visigòtiques, únic a tota la península. La seu del COAC de Terrassa exhibirà fins a final de mes una sèrie de panells explicatius que faran llum sobre elles, aportant informació històrica i permentent contextualitzar-les.

Si voleu pujar a Girona, al Caixafòrum hi trobareu fins a final de mes una exposició de pintura flamenca i holandesa (tan important per a la definició de la domesticitat moderna) provinent del fons del Museu de Ginebra. Podeu complementar el viatge amb la visita al Museu d’Art, on podreu veure l’exposició de Guinovart, pintor que va exercir una forta influència en tota una generació d’arquitectes i que es comptava entre els preferits de Coderch, amb qui va col·laborar.

Per a una exposició més directament enfocada a l’arquitectura, ens desplaçarem a Tarragona, on la seu del COAC ha decidit homenatjar el que fou arquitecte municipal de la ciutat de 1897 fins al final de la Guerra Civil, Josep M. Pujol de Barberà, autor d’obres tan destacades per a la ciutat com el Mercat Central.

Si tornem a Barcelona hi trobarem diverses activitats destacades: la primera és el Club de Lectura organitzat per l’AAUC, que el dia 10 de juliol ens convida al Dipòsit del Rei Martí per descobrir-nos els secrets del subsòl de la ciutat.

A la nova seu de la Galeria Joan Prats s’hi exhibeixen les petjades ('footprints') de Josep Lluís Mateo: obres, projectes, maquetes, vídeos i collages que ens permetran fer-nos idea dels processos de projecte d’aquest arquitecte.

Per últim, ens acomiadem amb dues recomanacions estiuenques: la primera d’elles (encara a Barcelona) són les visites guiades que El Globus Vermell ens brinda per descobrir el patrimoni arquitectònic local. La segona és el seminari Arquitectura i Territori que AxA organitza a Vic, amb tot un seguit d’actes associats interessants, tot gratuït.

Trobareu més informació d’aquestes i altres activitats al web i als butlletins de l’Agenda d’Arquitectura del COAC.

Bon estiu!
3/07/2018
Tornar