Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Nou formulari en el tràmit de Certificació energètica d'edificis

Segons ha comunicat l'Institut Català d'Energia, el proper 1 de juny es publicarà una nova versió del formulari del tràmit de Certificació Energètica d’Edificis de Catalunya, que inclourà els següents canvis:

1. Introducció de les dades tècniques des de l’arxiu XML de l’eina de certificació al formulari. Per exemple, no s’haurà d’incloure la potència i la font energètica de les instal·lacions. En el cas que l’arxiu XML no sigui correcte, donarà error en la tramitació, informant al tècnic de la causa.

2. Foment de la rehabilitació energètica dels edificis:

· El nou formulari inclourà un camp on indicar si es tracta d’una rehabilitació, fet que permetrà a l’ICAEN conèixer millor l’estat del parc edificatori de Catalunya, i saber quin percentatge d’edificis amb certificat han estat rehabilitats.

· En el supòsit de rehabilitació energètica d’un edifici existent, es podrà – de forma voluntària- realitzar un certificat d’eficiència energètica d’edifici existent en fase de projecte i d’edifici acabat (com en els certificats d’obra nova, la taxa es pagarà en tramitar el certificat d’edifici acabat).

· Resten exempts de la taxa les certificacions d'edificis o parts de l’edifici existents o certificacions per a rehabilitacions d'aquests edificis que obtinguin una qualificació energètica A. En cas que la qualificació energètica obtinguda sigui una B, aquesta bonificació serà del 50%. Si se supera la taxa màxima, aquesta bonificació s’aplicarà sobre la taxa real. Amb l’objectiu de millorar la qualitat dels certificats, tots aquests certificats seran revisats i es podrà trigar fins a 8 setmanes en emetre’s la seva etiqueta.

3. Actualització de les taxes dels certificats d’eficiència energètica d’edificis a Catalunya.


L’ICAEN informa que, un cop publicat el nou formulari, només aquest serà vàlid per tramitar.

Per a més informació, consulta la notícia publicada al web de l'ICAEN.
31/05/2017
Tornar