Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Urbanisme Comparat: Corea del Sud

Imatge: 
AAUC
El dimecres 21 de febrer, a les 18.30 h, tindrà lloc la propera sessió del cicle d'Urbanisme Comparat, que organitza l'Agrupació d'Arquitectes Urbanistes del COAC (AAUC).

La xerrada abordarà l’urbanisme de Seül i de Corea del Sud com a producte i alhora com a instrument del procés modernitzador característic dels que es coneixen com a ‘Quatre Dragons Asiàtics’: Singapur, Corea del Sud, Taiwan i Hong Kong. Els accelerats creixements demogràfics i urbans d’aquests països, juntament amb les economies altament dirigides en un context postcolonial i de Guerra Freda, han donat lloc a fenòmens urbans que no són simples reproduccions de models occidentals, sinó que defineixen un urbanisme modern alternatiu per dret propi: l’urbanisme desenvolupamentalista asiàtic.

La presentació caracteritzarà aquesta forma d’entendre l’entorn construït i de fer ciutat a Corea del Sud a partir d’una sèrie de paradigmes definitoris: la ciutat dual, la urbanització linial, la ciutat estandarditzada, l’urbanisme defensiu i els polígons com a fragments urbans.

Marc Brossa és llicenciat per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) l’any 2000. Exerceix professionalment a Jornet-Llop-Pastor fins al 2002, moment en què continua els seus estudis amb un màster en Urban Design a Columbia University, gràcies a una beca de La Caixa. Durant aquest període, s’introdueix en el discurs del Landscape Urbanism, el qual li ofereix una perspectiva renovada sobre la conceptualització de la ciutat i el seu entorn. Aquest interès el porta a treballar en despatxos a l’avantguarda de la disciplina com ara StoSS a Boston i Field Operations a Nova York. Aquesta experiència culmina amb la seva participació en la proposta guanyadora d’Europan 8 a Noruega el 2006, en col·laboració amb Julio Salcedo. A més, imparteix tallers de projectes al màster d’Urban Design a Columbia University.

L'acte és gratuït, però cal inscripció prèvia.

 

Versió per a imprimirPDF version