Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Premis Catalunya Construcció

Obres guardonades als XX Premis Catalunya Construcció

Imatge: 
© CATEB
El Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona (CATEB) ha fet públic el nom dels guanyadors de la XX edició dels Premis Catalunya Construcció, que volen reconèixer l’esforç dels professionals que contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat i la seguretat de la construcció a casa nostra.

Entre les 136 candidatures presentades en les diferents categories professionals, el Jurat ha decidit premiar els següents arquitectes i arquitectes tècnics:

En la categoria de rehabilitació patrimonial, s’ha endut el guardó l’equip format per Albert Dalmau i Marina Salvador, per l’Escola municipal de música Roser Cabanas a Cornellà de Llobregat. Es tracta de la rehabilitació i reforma d’una nau magatzem del conjunt industrial de Can Bagaria, per acollir les noves dependències de l’escola de música, com a part del procés de regeneració de tot el conjunt fabril.

En aquesta mateixa categoria, el jurat ha concedit una Menció Especial Meritxell Inaraja i Mònica Mauricio per a la rehabilitació de l’antiga seu de la Unió de Cooperadors de Gavà per destinar-la a usos polivalents vinculats als projectes de joves emprenedors.

En l’àmbit de la rehabilitació funcional el premi ha estat concedit a Mariona Benedito, Martí Sanz, Alba Subirada, David Parisi i Jairo Hernández pels 34 habitatges dotacionals a Sant Feliu de Llobregat. Es tracta d’una operació de reciclatge urbà, que rehabilita les dues últimes plantes d’un edifici d’usos mixtes que havien quedat en desús per transformar-les en habitatge social en règim dotacional, responent a la demanda d’emergència habitacional del municipi.

Pel que fa a la rehabilitació energètica, el jurat ha decidit premiar Micheel Wassouf i Angelica Rutzmoser pel Projecte ShowPass a Barcelona. Es tracta d’una rehabilitació demostrativa tipus “showroom viu”, on les solucions energètiques queden a la vista per exposar-les als promotors i tècnics del sector a través de jornades de portes obertes. L’edifici està dertificat CO2 neutre, que demostra la viabilitat econòmica i ecològica de la rehabilitació energètica, portada a la màxima eficiència: l’estàndard EnerPhit, adaptat a les condicions climàtiques i socioculturals de la regió mediterrània. A més dels excel·lents resultats obtinguts, el jurat ha valorat molt positivament la "vessant educativa i de divulgació d’aquest projecte".  

En la categoria d’innovació en la construcció, el jurat ha decidit concedir 2 premis exaequo. El primer ha estat per Félix Ruiz Gorrindo, Antonio Aguado i Carles Serrat per la Proposta d’escala per valorar el grau de gravetat de danys als edificis. La proposta ha estat realitzada en el marc de la UPC, en col·laboració entre l’Escola d’Arquitectura Tècnica, l’Escola d’Enginyers de Camins i l’Escola d’Arquitectura de Barcelona.

El segon premi exaequo en aquest àmbit ha estat per a Josep Bunyesc pels Dissenys per a cabanes de pastors a l’Alt Pirineu. El projecte aborda el disseny i la construcció d’uns habitatges mínims, capaços de cobrir les necessitats bàsiques i oferir confort en climes extrems i de difícil accés, als pastors que han de vigilar els seus ramats davant perills com la presència de l’ós a les muntanyes del Pirineu.

En la categoria de direcció d’execució i gestió de l’obra, el premi ha estat atorgat a Antoni Floriach i Alejandro Segura per la construcció de les Caves del Castell de Perelada. El jurat considera que l’equip de direcció d’execució "ha sabut treballar amb el grau de compromís i professionalitat que requeria una obra arquitectònica d’aquestes característiques, amb un nivell de qualitat exigit que s’ha superat amb èxit i que mereix la màxima distinció".

En la categoria de direcció integrada de projecte, el premi ha estat atorgat a Ramon Cisa, Sergi Barquet, Elisabet Garcia i Helena Roca per l’edifici d’oficines Wittywood a Barcelona. Es tracta del primer edifici d’oficines de l’Estat espanyol construït totalment amb fusta seguint un procés avançat de prefabricació i industrialització i amb compromís de sostenibilitat aconseguint els segells Leed i Well. 

En la categoria de coordinació de seguretat i salut, el premi ha estat per la candidatura presentada per Eduardo Jarque per la construcció del Pediatric Càncer Center Barcelona de l’Hospital de Sant Joan de Déu. El jurat ha volgut destacar una actuació professional meritòria en un "procés d’execució extremadament complex, per la cura amb què es va haver de treballar per evitar soroll, vibracions i brutícia ja que va treballar dins d’un complex hospitalari que va estar en funcionament durant tota l’execució".

El jurat ha atorgat un any més el premi especial a la trajectòria professional, que en aquesta edició ha rebut Jordi Viola i Garriga (83 anys), arquitecte i aparellador, per la seva lluita en favor del cooperativisme entre els professionals del sector de la construcció, així com per la valuosa tasca de difusió de la cultura arquitectònica i la tecnologia constructiva.

Per a més informació, consulteu el web del CATEB.

4/07/2023
Tornar