Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

CABALLERO ELVIRA UTE guanya el concurs de projectes del COAC per a la rehabilitació de la Casa Lluvià

Imatge: 
©CaballeroElviraUTE
Està previst que les obres de millora de l’accessibilitat i l’eficiència energètica de l’edifici que acull la seu de la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a Manresa comencin durant el tercer trimestre del 2025
El concurs de projectes per a la millora de l’accessibilitat i de l’eficiència energètica de la Casa Lluvià ja té proposta guanyadora. La Unió Temporal d’Empreses CABALLERO ELVIRA UTE, formada pels joves arquitectes Guillem Elvira i Alejandro Caballero, ha estat escollida per a la redacció del projecte, la direcció facultativa i estudi d’unes obres que està previst que comencin el tercer trimestre d’aquest any. L’equip guanyador del concurs ha establert una acord de col·laboració amb la societat professional Matters Arquitectura SLP per assegurar que el projecte tingui en compte les necessitats del patrimoni arquitectònic de Manresa.

L’actuació a la seu de la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a Manresa consistirà en la millora de l’accessibilitat a la finca amb una intervenció especial a la planta soterrada, que actualment presenta dificultats d’accés, i en la implantació de noves solucions que incrementaran l’eficiència energètica de l’edifici sense comprometre la riquesa arquitectònica de l’espai d’origen modernista. 
El COAC assumirà una inversió superior als 300.000 euros emmarcada en el contracte signat l’any 2023 amb l’Ajuntament de Manresa a través del qual es va renovar la cessió de la Casa Lluvià durant 30 anys.
Proposta innovadora

El projecte Avantasala a través de la unió temporal d’empreses dels arquitectes Alejandro Caballero i Guillem Elvira ha estat el més ben valorat pel jurat per la seva innovació i pel respecte al valor històric i patrimonial de l’edifici. La proposta destaca per l’ampliació de la sala polivalent i per com centralitza els accessos a aquesta mateixa sala de la planta soterrani i a la Casa Lluvià des del centre del pati concentrant l’entrada en un únic punt. També incorpora un ascensor i escales per accedir a la planta soterrani i concep el pati com una plaça pública oberta al conjunt de la ciutadania. El COAC preveu que, a través d’aquesta actuació, la Casa Lluvià evidenciï que la coexistència de la innovació i la sostenibilitat amb la història i la cultura és possible i necessària.

La proposta de reforma de la Casa Lluvià serà un projecte que garantirà la convivència entre innovació, sostenibilitat, història i cultura. L’actuació permetrà als arquitectes col·legiats disposar d’espais més funcionals i a la ciutadania gaudir amb més comoditat de les activitats culturals programades.
12/03/2025
Tornar
AJAC

Has presentat el teu Treball Final d'Estudis o ho faràs properament? Participa en els Premis AJAC!

Imatge: 
© AJAC
L'Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC) del COAC convocarà enguany la 14a edició dels Premis AJAC, que al llarg dels seus 28 anys de vida s'han consolidat com el reconeixement de referència per als joves arquitectes i estudiants menors de 40 anys de Catalunya.

Dins d'aquests Premis, s'obrirà la convocatòria dels Premis AJAC Treball Final d'Estudis, que volen donar visibilitat i reconeixement al treball realitzat en el marc dels estudis de Grau o Màster en Arquitectura, amb l'objectiu d'impulsar la carrera dels professionals més joves.

La participació està oberta a tots els estudiants de les escoles d'Arquitectura de Catalunya que hagin presentat el seu projecte (Treball de Fi de Grau, Projecte de Fi de Carrera o Treball de Fi de Màster) en els últims 2 anys. Per participar-hi, cal ser COAC Estudiant o bé, si ja s'han finalitzat els estudis, presentar còpia de la matrícula universitària.

Els Premis AJAC Treball Final d'Estudis inclouen 6 categories:

· Paisatge i urbanisme

· Intervenció en el patrimoni
· Impacte social
· Valor mediambiental
· Innovació tècnica
· Grau d'Arquitectura

Premis
Cada categoria tindrà un màxim de 3 guardonats: 1 guanyador i 2 mencions. Un dels objectius de la convocatòria és acompanyar els premiats durant la primera etapa de la seva vida professional. Per això, els premis dels guanyadors inclouran 1 any de col·legiació sense cost (en el cas dels estudis de Grau, com a Associats) i vinculació a l'Agrupació sense cost. A més, gaudiran d'un perfil destacat a la Borsa de Treball i sessions d’orientació professional amb el Servei d’Ocupació, així com d'una beca per a un curs de l’Escola Sert a escollir.

Jurat
El Jurat dels Premis estarà format per un representant de l'AJAC, un arquitecte guardonat amb el Premi AJAC PFC en anteriors edicions, un professor de cadascuna de les escoles d'Arquitectura de Catalunya (ETSAB, ETSAV, UIC, La Salle, URV i UdG ) i, en cas d'empat, un membre de la Junta de Govern del COAC.

En les properes setmanes es publicaran les bases del concurs.

10/07/2024
Tornar

Concurs per al projecte de comissariat que representarà Catalunya i Balears a la Biennal d'Arquitectura de Venècia 2025

Imatge: 
Institut Ramon Llull
L’Institut Ramon Llull convoca el procés de selecció del projecte de comissariat per a la participació de la cultura catalana a la 19a edició de la Biennal de Venècia d’Arquitectura 2025, dins el programa Eventi Collaterali. La data límit per presentar propostes és el dijous 20 de juny, a les 14h.

S'ha obert el procés de selecció del projecte de comissariat per a la participació de Catalunya i Balears a la 19a edició de la Biennal de Venècia d’Arquitectura 2025, que tindrà lloc del 10 de maig al 23 de novembre, dins el programa Eventi Collaterali. Una edició dirigida per l’arquitecte, enginyer, activista i professor del Massachusetts Institute of Technology, Carlo Ratti (Torí, 1971), que ha escollit com a temàtica Intelligens. Natural. Artificial. Collective.

El procés de selecció es divideix en dues parts. La primera volta està oberta a tothom qui estigui interessat en presentar una proposta que compleixi els requisits descrits a les bases. Aquesta primera fase es tancarà el dijous 20 de juny, a les 14h. A partir d’aquí, un comitè d’experts escollirà un màxim de cinc propostes finalistes i els convidarà a participar a la segona volta, que consistirà en lliurar el desenvolupament de la proposta inicial abans del dilluns 15 de juliol a les 14h, i l’exposició presencial del projecte davant l’esmentat comitè el 23 de juliol, a la seu de l’IRL.

A més d’estar en sintonia amb el lema escollit per Carlo Ratti, les propostes presentades també hauran de vincular-se a la temàtica del Congrés Mundial d'Arquitectura de la Unió Internacional d’Arquitectes (UIA) que es farà a Barcelona el 2026, coincidint amb l’any en què la ciutat serà la Capital Mundial de l'Arquitectura. La temàtica del Congrés és Becoming, Architectures for a Planet in Transition.

El COAC participa al comitè d'experts
El comitè d’experts d’aquest procés selectiu està format pels següents professionals:

Presidència:
Pau Bajet i Tomeu Ramis, membres de l’equip comissarial de la proposta Becoming, Architectures for a Planet in Transition del Congrés Mundial d’Arquitectura UIA 2026, amb un únic vot.

Vocals:
Maria Buhigas, arquitecta en cap de l’Ajuntament de Barcelona
Judit Carrera, directora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)
Guillem Costa Calsamiglia, degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC)
Marina Otero Verzier, arquitecta, comissària i investigadora. Comissària del pavelló d’Holanda a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2018 i co-comissària de la 13a Biennal de Shangai 2021.
Eva Serrats, arquitecta i co-comissària de l’exposició de la cultura catalana a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2023 (Seguint el peix).

Podeu consultar les bases del procés de selecció aquí.

5/06/2024
Tornar

Reunión del Jurado del concurso del Palau de Vidre de Lleida

Imatge: 
© Lleida COAC

Reunión del Jurado del concurso de ideas de arquitectura para la intervención en el ámbito del Palau de Vidre, dentro lo programa Espais Singulars.

Próximamente se hará público el veredicto del Jurado con el proyecto ganador y los dos finalistas.

El viernes 10 de mayo 
se ha reunido en la Demarcación de Lleida del Colegio de Arquitectos de Catalunya el Jurado del concurso de ideas de arquitectura para la intervención en el ámbito del Palau de Vidre de Lleida, dentro lo programa Espais Singulars emprendido por la Fundación del Paisaje de Lleida con la colaboración del COAC Lleida. Próximamente se hará público el veredicto del Jurado con el proyecto ganador y los dos finalistas, que recibirán 3.000 y 1.500 euros respectivamente.

El Jurado, que valora los proyectos presentados al concurso, está formado por Montserrat Parra, vicepresidenta de la Fundación del Paisaje de Lleida; Joan Blanch, arquitecto del Ayuntamiento de Lleida; Esther Fanlo, técnica ambiental designada por el Ayuntamiento de Lleida; Ramon Llobera, miembro de la Junta Directiva de la Demarcación de Lleida del COAC; Julio Mejón, arquitecto de la Bolsa de Juntas de COAC, y Josep Lluís Rodríguez, asesor jurídico de la Demarcación de Lleida del COAC, que actúa con voz y sin voto.

Del 11 de abril al 3 de mayo, los proyectos admitidos al concurso han sido expuestos al vestíbulo de la Demarcación de Lleida del COAC y a la web de Urbanismo de la Paeria, porque la ciudadanía pudiera votar. El resultado de este periodo participativo ha sido tenido en cuenta por el Jurado de expertos pero no es vinculante para el mismo.

El programa Espais Singulars tuvo una primera fase de participación ciudadana, que incluía dos talleres participativos, celebrados el 9 y 16 de febrero de 2019. Las conclusiones de esta primera fase se recogieron en la documentación para participar en el concurso de ideas de arquitectura, convocado el pasado 5 de marzo hasta el 29 del mismo mes.

13/05/2019
Tornar

Pages