Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Els dibuixos de Masó vistos per Sarquella + Torres

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Amb motiu de l'exposició Masó. Dibuixos que es pot veure a la Casa Masó de Girona fins el 3 de novembre, la Fundació Rafael Masó en col·laboració amb la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya organitzen un seguit de visites comentades per arquitectes com a activitat paral·lela.

El dijous 18 de juliol de 2024, a les 19 hores, l'estudi d’arquitectura Sarquella + Torres farà una visita comentada a l’exposició temporal. Explicaran com interpreten els dibuixos de Masó des de la seva arquitectura, exposaran les diferències entre com es treballava abans i ara, i parlaran sobre què representa per a ells el concepte de “dibuixar” arquitectura actualment, i de tot allò que els suggereix l’obra i el món de Masó.

Pau Sarquella (Banyoles, 1986) i Carmen Torres (Barcelona, 1986) es defineixen com un estudi d'arquitectura multidisciplinari i nòmada. “Entenem la mateixa ubicació perifèrica com una oportunitat per explorar de forma tangencial cada encàrrec. Fugint d'apriorismes i convencions, hem generat un divers ventall de projectes que manté certa coherència en la seva voluntat narrativa i de conversió dels arquetips de l'imaginari col·lectiu en reinterpretacions contemporànies. Gaudim en l’anàlisi i la transformació d’ecosistemes socials, culturals i ecològics en propostes que aposten per la lleugeresa, la ironia i la sensualitat. Explotem la capacitat orgànica d'expansió dels límits entre les múltiples disciplines del disseny. Estem involucrats en la recerca i la docència, la nostra forma de generar pensament, és a través de la pràctica.”

PDF version

Síntesis Arquitectónicas 2024. Vivienda y vulnerabilidad, a cargo de Sara Vima

Imatge: 
© Sara Vima
La Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) obre el dijous 13 de juny de 2024, a les 19 hores, la novena edició del cicle sínTESIS Arquitectòniques amb la presentació de la tesi doctoral de l’arquitecta Sara Vima titulada ‘Habitatge i vulnerabilitat’.

La tesis doctoral está centrada en el estudio de las condiciones de habitabilidad en barrios desfavorecidos que permite discutir el papel del espacio residencial en la cuestión de la vivienda, las desigualdades y la vulnerabilidad. La investigación también aporta reflexiones críticas sobre las limitaciones y oportunidades de las intervenciones de rehabilitación promovidas por las políticas públicas.

El ciclo continúa el 14 de junio (19 h), en la Delegación del Alt Empordà del COAC, con la presentación de la tesis doctoral ‘Lacaton & Vassal: arquitecturas para el habitante emancipado‘ a cargo de Joan Maroto-Sales, y finalizará el 28 de junio (19 h), en la Delegación Garrotxa-Ripollès del COAC, con la tesis ‘Espacio Núvol: una tesis sobre las atmósferas de RCR arquitectos‘, a cargo de Jaume Prat.Sara Vima Grau
La Dra. Arquitecta es investigadora del grupo de Rehabilitación y Restauración Arquitectónica REARQ-UPC y profesora asociada de la ETSAB. Ha finalizado sus estudios de doctorado con una beca de formación de profesorado universitario del Ministerio de Ciencia.

Se ha especializado en el análisis del parque residencial existente y en el diseño de políticas públicas e intervenciones arquitectónicas para la rehabilitación residencial y la regeneración urbana en áreas vulnerables. Ha participado en proyectos competitivos y convenios con el grupo REARQ y ha dirigido proyectos de cooperación y transferencia de tecnología en la ciudad de Barcelona, que han consistido en amplios procesos participativos y de trabajo de campo con las comunidades locales y el tejido asociativo.

Es profesora de la asignatura Técnicas de Rehabilitación de las Condiciones de Habitabilidad y Rehabilitación de Grandes Conjuntos Residenciales y Áreas Industriales del MBARCH (Máster en Estudios Avanzados de Arquitectura Barcelona, especialización en Rehabilitación y Restauración Arquitectónica).

PDF version

Síntesis Arquitectòniques 2024. Habitatge i vulnerabilitat, a càrrec de Sara Vima

Imatge: 
© Sara Vima
La Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) obre el dijous 13 de juny de 2024, a les 19 hores, la novena edició del cicle sínTESIS Arquitectòniques amb la presentació de la tesi doctoral de l’arquitecta Sara Vima titulada ‘Habitatge i vulnerabilitat’.

La tesi doctoral està centrada en l’estudi de les condicions d’habitabilitat en barris desafavorits que permet discutir el paper de l’espai residencial en la qüestió de l’habitatge, les desigualtats i la vulnerabilitat. La recerca també aporta reflexions crítiques sobre les limitacions i oportunitats de les intervencions de rehabilitació promogudes per les polítiques públiques. 

El cicle continua el 14 de juny (19 h), a la Delegació de l'Alt Empordà del COAC, amb la presentació de la testi doctoral 'Lacaton & Vassal: arquitectures per l'habitant emancipat' a càrrec de Joan Maroto-Sales, i finalitzarà el 28 de juny (19 h), a la Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC, amb la tesi 'Espai Núvol: una tesi sobre les atmosferes de RCR arquitectes', a càrrec de Jaume Prat.

Sara Vima Grau
Dra. Arquitecta, investigadora del grup de Rehabilitació i Restauració Arquitectònica REARQ-UPC i professora associada de l’ETSAB, havent finalitzat els estudis de doctorat amb una beca de formació de professorat universitari del Ministeri de Ciència.

S’ha especialitzat en l’anàlisi del parc residencial existent i en el disseny de polítiques públiques i intervencions arquitectòniques per a la rehabilitació residencial i regeneració urbana en àmbits vulnerables. Ha participat en els projectes competitius i convenis amb el grup REARQ i ha dirigit projectes de cooperació i transferència de tecnologia a la ciutat de Barcelona que han consistit en amplis processos participatius i de treball de camp amb les comunitats locals i el teixit associatiu.

És professora de l’assignatura Tècniques de Rehabilitació de les condicions d’Habitabilitat i Rehabilitació de Grans Conjunts Residencials i Àrees Industrials de l’MBARCH (Màster en estudis Avançats d’Arquitectura Barcelona, especialització en Rehabilitació i Restauració Arquitectònica).

PDF version

Els dibuixos de Masó vistos per Arnau Vergés

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
Amb motiu de l'exposició Masó. Dibuixos que es pot veure a la Casa Masó de Girona fins el 3 de novembre, la Fundació Rafael Masó en col·laboració amb la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya organitzen un seguit de visites comentades per arquitectes com a activitat paral·lela.

Per veure els millors dibuixos de Masó amb els ulls d'arquitectes contemporanis hem convidat l’arquitecte Arnau Vergés (Olot, 1979) a fer una visita comentada el dijous 20 de juny de 2024, a les 19 hores. Explicarà com interpreta els dibuixos de Masó des de la seva arquitectura, quina és la diferència entre com es treballava abans i ara, què representa per a ell el concepte de “dibuixar” arquitectura actualment, i de tot allò que li suggereix l’obra i el món de Masó.
Arnau Estudi d’Arquitectura defineix la seva arquitectura amb aquestes paraules: “Preguntar al lloc, escoltar el client, seguir l’instint. Creure en la potència màgica de la primera idea, en la saviesa de la innocència; fer arquitectura sincera. Estimar-se el detall d’una textura en una façana i el tacte del respatller en una cadira. Aferrar-se a la bellesa d’un prat d’herba fresca a l’atzar i a la calidesa d’una llata de fusta castigada pel temps; a tot allò que és veritat. Carregar-se a la motxilla el paller, l’era i l’escon. Caminar endavant, cap a una Arquitectura que ens deixi sentir la natura com una part de nosaltres mateixos; viure intensament.
PDF version

Pages