Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
11a biennal de paissatge de barcelona

11a Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona: CLIMATE CHANGE AGAIN

Imatge: 
© Biennal Internacional Paisatge Barcelona

NOTA DE PREMSA

L’11a Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona se celebrarà virtualment i debatrà solucions per afrontar la mitigació del canvi climàtic amb professionals i activistes del paisatge i l’arquitectura

  • El certamen, que tindrà lloc del 27 de setembre al 2 d’octubre, se celebrarà virtualment.

  • Inclou un simposi, el Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba-Fundació Banc Sabadell i el Premi Internacional de les Escoles de Paisatge -Fundació Banc Sabadell.

  • El lema del simposi “Canvi climàtic, altra cop: Ciutat i Natura”, posa en valor el paisatge com a eina per fer front a l’emergència climàtica.

  • Entre els 42 experts que assistiran a la Biennal destaquen l’estatunidenca paisatgista i activista del clima Martha Schwartz, l’escriptor i jardiner francès Gilles Clement, i l’arquitecte autor del Brooklyn Bridge Park de Nova York, Michael Van Valkenburgh, entre d’altres.

    Barcelona, a 2 de setembre de 2021.- Del 27 de setembre al 2 d’octubre de 2021 té lloc una nova edició de la Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona, que acollirà el simposi “Canvi climàtic, altra cop: Ciutat i Natura”, per reflexionar sobre la importància del paisatge en la mitigació del canvi climàtic, així com el Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba - Fundació Banc Sabadell i el Premi Internacional de les Escoles de Paisatge - Fundació Banc Sabadell.

    La cita, aglutinarà, un any més, professionals i experts del paisatgisme i l’arquitectura en un congrés que s’ha convertit en una referència a escala internacional. El simposi comptarà amb 8 convidats destacats que proposaran eines per afrontar l’emergència climàtica i també hi participaran els autors/es dels 11 projectes paisatgístics finalistes del prestigiós Premi Internacional de Paisatge Rosa Barba, així com els representants de les 8 escoles finalistes del Premi Internacional de les Escoles de Paisatge.

    Durant la Biennal també es presentarà el Llibre-catàleg de la 10a Biennal Internacional de Paisatge celebrada l’any 2018. L’Escola d’Arquitectura (ETSAB) de la UPC acollirà l’exposició dels finalistes d’ambdós premis.

    Per a més informació, fotografies i gestió d’entrevistes:
    Oficina de la Biennal de Paisatge biennal@coac.net WEB: https://landscape.coac.net/

Donat el context de pandèmia provocada per la Covid19 aquesta edició de la Biennal se celebrarà en línia, a excepció de la inauguració i la cerimònia de cloenda, que tindran lloc al COAC i al Palau de la Música respectivament.

L’11a Biennal Internacional de Paisatge de Barcelona està organitzada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya, i compta amb el recolzament institucional de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, el suport de Fundació Banc Sabadell, i la col·laboració del Congrés ISUF, la International Federation of Landscape Architects (IFLA), la International Federation of Landscape Architects of Europe (IFLA Europe) i la New European Bauhaus.

El simposi de la Biennal: un aparador dels millors projectes de paisatge i presència d’experts del sector

Un any més, la Biennal convida a abordar un tema d’actualitat com a contribució al debat públic per resoldre els problemes de la societat des de la mirada del paisatge. Aquest any el lema del simposi de la Biennal és “Canvi climàtic, un altre cop: Ciutat i Natura”. També participen al Simposi els finalistes dels dos premis que atorga la Biennal: Rosa Barba (professionals) i Escoles(universitats d’arquitectura). En total, està prevista la participació de 43 conferenciants durant 30 hores en línia. Els 8 experts convidats al simposi són:

  •  Martha Schwartz. Arquitecta paisatgista, urbanista, activista del clima i professora a la Harvard University Graduate School of Design.

  • Colleen Mercer Clarke. Arquitecta paisatgista i ecòloga costanera.

  • Karin Helms. Paisatgista, biòloga i professora a l’Escola d’Arquitectura i Disseny d’Oslo. Incorpora la participació per actuar en grans paisatges culturals. Presidenta de la IFLA Europe.

  • Maguelonne Déjeant-Pons. Secretària executiva del Conveni Europeu del Paisatge del Consell d'Europa.

  • Li Xiong. Professor i vicepresident de la Universitat Forestal de Pequín i membre del Comitè d’experts de la Xina en arquitectura del paisatge.

  • Gilles Clément. Enginyer hortícola, arquitecte paisatgista, escriptor, jardiner i professor de l’Escola Nacional Superior del País de Versalles.

    Com a representants institucionals, el simposi comptarà amb:

    ▪ Xavier Matilla. Arquitecte en cap de l’Ajuntament de Barcelona
    ▪ Ramon Torra. Arquitecte i gerent de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

     

 

6/09/2021
Tornar
Sant Jordi al COAC Tarragona

Sant Jordi al COAC Tarragona

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Del 22 al 25 d’abril de 2025, per celebrar Sant Jordi, us convidem a passar per la planta primera de la Demarcació de Tarragona del COAC on podreu trobar en exposició els llibres duplicats, algunes de les publicacions antigues del Col·legi i exemplars provinents de donacions.

Apropeu-vos per veure si son del vostre interès i us regalarem dos llibres!

Podreu trobar també les publicacions pròpies de la Demarcació, disponibles per als arquitectes col·legiats.

#COACTarragona

logo del coac

16/04/2025
Tornar

El COAC-Comarques Centrals cedeix a Plataforma per la Llengua l’ús de la sala de reunions de la Casa Lluvià

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Claudina Relat, presidenta de la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, i Rut Carandell, directora de la Plataforma per la Llengua, han formalitzat l’acord mitjançant la signatura d’un conveni de cessió. Aquest conveni permet que l’entitat disposi d’un espai adequat per celebrar les seves reunions periòdiques, del grup de treball de la Catalunya Central, a la Casa Lluvià actual seu del COAC-CC.

Claudina Relat ha expressat la seva satisfacció per aquest acord: “Des del COAC estem molt contents de poder col·laborar amb una entitat que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social i que ajuda a garantir que el català sigui present com a llengua de ple dret en tots els àmbits i registres”.

Plataforma per la Llengua és una organització, sense ànim de lucre, no governamental amb més de 26.000 socis. L’entitat actua als diferents territoris de parla catalana i ho fa des de l'activisme i amb una perspectiva transversal: en l’àmbit socioeconòmic i audiovisual, en l’acollida i l’arrelament lingüístic dels nouvinguts, en les  universitats i l’educació, així com en les administracions, entre altres àmbits d’actuació.

15/04/2025
Tornar

Inscripcions obertes per a la 7a edició de la Mostra d'Arquitectura del Maresme

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La Demarcació de Barcelona del COAC, a través de la Taula de Mostres, convoca la 7a edició de la Mostra d’Arquitectura Catalana del Maresme amb l’objectiu de registrar, destacar i divulgar la feina realitzada pels arquitectes en aquest àmbit territorial.

En el marc de la Mostra, es convoquen també el 4t Premi Puig i Cadafalch del Maresme i el Premi Diputació de Barcelona a Actuacions Innovadores en l'Hàbitat Urbà.

Poden optar a la Mostra les obres i treballs finalitzats entre l'1 de gener de 2020 i el 31 de desembre de 2024, produïts en l'àmbit territorial del Maresme, que inclou els següents municipis:  

Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Calella, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, el Masnou, Mataró, Montgat, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià, Tiana, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

El termini de presentació s'ha prorrogat fins el 26 de maig de 2025.

· Consulteu les bases de la Mostra i el Premi
· Inscripcions a través del nou Gestor de Mostres

31/03/2025
Tornar

Pages