Propers Actes
Jornada: Descarbonización y rehabilitación energética....
Jornada: Descarbonización y...
Jornada Técnica Mimper: Sistemas de impermeabilización...
Jornada Técnica Mimper: Sistemas...
Visita a la cementera i a la planta de materias primeras...
Visita a la cementera i a la...
Visat i RegistresSuport a l'hora de visar. El Servei de Visat del COAC posa a disposició dels col·legiats les aplicacions telemàtiques necessàries per a la realització dels diferents tipus de visat, i els dóna suport durant la seva tramitació tant a nivell tècnic com informàtic, de forma presencial, telefònica o per correu electrònic. Emissió de certificats estandaritzats. El Servei de Visat facilita certificats ajustats als requeriments més habitua models sobre dades de visat als arquitectes que ho sol·liciten. Veure què entra en complementària (+) |
Secretaria TècnicaOrientació i atenció a l'arquitecte. A través de la figura del Secretari, s'atén i orienta els arquitectes en tot allò que té a veure amb els drets i deures de l'exercici professional i la seva vinculació amb la societat. Suport en la resolució de qüestions sobre l'exercici professional. Suport als arquitectes en aquelles qüestions, dubtes o problemàtiques de major complexitat que requereixen una acció col·legial coordinada amb diferents departaments. Veure què entra en complementària (+) |
Orientació i atenció a l'arquitecte. A través de la figura del Secretari, atén i orienta els arquitectes en tot allò que té a veure amb els drets i els deures de l'exercici professional i la seva vinculació amb la societat.
Suport en la resolució de qüestions sobre l'exercici professional. La Secretaria Tècnica dóna suport als arquitectes en aquelles qüestions, dubtes o problemàtiques de major complexitat que requereixen una acció col·legial coordinada amb diferents departaments.
Veure el què entra en complementària (+)
Informació i suport en consultes bàsiques. L'OCT posa a l'abast dels arquitectes un recull de textos legals, documents reconeguts i aplicacions oficials imprescindibles per a l'exercici de la professió. Així mateix, dóna suport pel que fa a consultes bàsiques sobre ITEs i subvencions vigents.
Suport en conflictes i incidències. Els arquitectes col·legiats tenen la possibilitat d'acudir a la Comissió d'Incidències la qual, sota la coordinació de la Secretaria Tècnica, actúa per intentar resoldre conflictes entre arquitectes i/o clients de forma amistosa.
Anàlisi i suport en qüestions de règim disciplinari. La Comissió de Règim Disciplinari, sota la coordinació de la Secretaria Tècnica, valora els casos de suposada mala praxis professional. La Comissió de Règim Disciplinari està integrada per set membres, dels quals sis són membres permanents elegits per sorteig i el setè és la persona instructora designada per la corresponent Junta Directiva.
Veure el què entra en complementària (+)
Atenció al col·legiat. El Servei de Secretaria dóna suport al col·legiat i a l'arquitecte que vol col·legiar-se en totes aquelles qüestions que necessitin i tinguin a veure amb la col·legiació.
Emissió de certificats. La Secretaria del COAC emet certificats estàndards referents a les dades col·legials dels arquitectes i de les seves competències.
Atenció informàtica. Els nostres serveis informàtics donen suport als Col·legiats en quant a les aplicacions informàtiques que el COAC té a la seva disposició, ja sigui per correu electrònic, per telèfon o bé, en els casos que es requereixi, utilitzant una aplicació de connexió remota que el COAC té contractada.
Servei de correu electrònic. Tots els arquitectes en el moment de la seva col·legiació disposen d'un compte de correu vinculat al domini coac.cat / coac.net, que poden utilitzar a través de la plataforma de correu electrònic del COAC, accessible des del web arquitectes.cat o configurable en altres plataformes de correu.
Veure el què entra en complementària (+)
Accés a l'arxiu i consulta. L'accés a les diferents seus de l'Arxiu Històric del COAC és lliure per als arquitectes col·legiats així com per a qualsevol ciutadà major de 18 anys interessat en la investigació arquitectònica. En alguna seu, l'accés a la sala de consulta es realitza mitjançant cita prèvia.
Informació presencial. L'Arxiu Històric del COAC ofereix suport i atenció personalitzada als arquitectes i usuaris en general per als seus treballs de recerca. Igualment, els ajuda pel que fa a la localització de recursos externs.
Accés a la base de dades documental Arxitectura. L'Arxiu Històric del COAC posa a l'abast dels arquitectes col·legiats i investigadors en general, la base de dades digital "Arxitectura", des de la qual es pot consultar en una sola interfície tota la documentació que conserva l'Arxiu Històric, independentment de la demarcació on estigui conservada. La consulta permet ja en molts casos consultar en línia documentació digitalitzada, donat que l'Arxiu es troba en procés de digitalitzar-ne el seu fons.
Servei Didàctic. Les Escoles d'Arquitectura podran visitar i conèixer el funcionament de l'Arxiu Històric del COAC. Aquest servei sempre s'haurà de sol·licitar per escrit per adeqüar-lo al calendari i possibilitats del centre.
Consulta el pdf del què s'inclou en els Serveis Complementaris (enllaç a pdf)
Accés a l'arxiu i consulta. L'accés a les diferents seus de l'Arxiu Fotogràfic del COAC és lliure per als arquitectes col·legiats així com qualevol ciutadà major de 18 anys interessat en el patrimoni fotogràfic i la investigació arquitectònica.
Accés a la base de dades documental Arxitectura. L'Arxiu Històric del COAC posa a l'abast dels arquitectes col·legiats i investigadors en general, la base de dades digital "Arxitectura", des de la qual es pot consultar en una sola interfície tota la documentació que conserva l'Arxiu Històric, independentment de la demarcació on estigui conservada. La consulta permet ja en molts casos consultar en línia documentació digitalitzada, donat que l'Arxiu es troba en procés de digitalitzar-ne el seu fons.
Informació presencial. L'Arxiu Fotogràfic del COAC ofereix suport i atenció personalitzada als arquitectes i usuaris en general per als seus treballs de recerca. Igualment, els ajuda pel què fa a la localització de recursos externs.
Consulta el pdf del què s'inclou en els Serveis Complementaris (enllaç a pdf)
Accés a la Biblioteca i consulta. L'accés a les biblioteques del COAC és lliure per als arquitectes col·legiats als col·legis d'Espanya i per als usuaris amb altres vinculacions amb el COAC. Els arquitectes del COAC poden autoritzar a altres persones a usar la biblioteca en nom seu.
Informació bibliogràfica. El servei d'informació de les biblioteques del COAC ofereix atenció personalitzada per resoldre qualsevol dubte relacionat anmb el funcionament, serveis i recursos de la Biblioteca. També dóna suport a la cerca d'informació a partir del catàleg propi o de la consulta a altres bases de dades o catàlegs externs.
Accés al Catàleg de la Biblioteca i consulta. La Biblioteca del COAC posa a l’abast dels arquitectes col·legiats i investigadors en general la base de dades del seu fons, des de la qual es pot consultar en una sola interfície tot el fons bibliogràfic (de més de 180.000 referències), independentment de la demarcació on estigui conservada.
Préstec. Els arquitectes col·legiats i usuaris autoritzats es poden endur en préstec llibres, revistes i documents audiovisuals. Els col·legiats poden sol·licitar qualsevol material per a préstec que no es trobi al fons de la biblioteca del COAC a través del Servei de Préstec Interbibliotecari (Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya).
Consulta el pdf del què s'inclou en els Serveis Complementaris (enllaç a pdf)
Accés als actes i exposicions. El COAC organitza de forma contínua actes, exposicions, debats i trobades de tot tipus destinades a difondre i promoure l'arquitectura, que són de lliure accés tant per als arquitectes col·legiats com per a la ciutadania en general.
Publicacions. El COAC posa a disposició dels arquitectes i la ciutadania en geneeral publicacions digitalitzades i apps de contingut arquitectònic que han estat produïdes directament pel Col·legi o bé en col·laboració amb altres institucions. Així, actualment ja són accessibles des del web tots els números de la Revista Quaderns des del seu inici fins a l'any 2010, a més del llibre "Col·legi d'Arquitectes de Catalunya 1874-1962", publicat arrel de la celebració del cinquantenari de l'edifici de Plaça Nova, i el llibre "L'Arquitectura de la Biblioteca. Recomenacions per a un projecte integral", publicat l'any 2004.
Consulta el pdf del què s'inclou en els Serveis Complementaris (enllaç a pdf)
Butlletí @COAC. El COAC manté informats setmanalment i per correu electrònic a tots els col·legiats de tota l'activitat del Col·legi (Òrgans Centrals, Demarcacions, Delegacions i Agrupacions) i de la que realitzen altres entitats vinculades directa o indirectament amb l'arquitectura.
Web arquitectes.cat. El COAC nodreix diàriament el seu web d'informació, notícies, documents... que promouen l'arquitectura i el treball dels arquitectes catalans entre la ciutadania. El web, en 3 idiomes (català, castellà i anglès), té seccions d'accés restringit per als col·legiats que contenen informació i accessos a aplicacions de treball a les quals no poden tenir accés els arquitectes no col·legiats i la ciutadania.
Xarxes socials. El COAC té cura de la seva presència a les xarxes socials amb l'objectiu d'esdevenir un referent comunicatiu pel que fa a temes arquitectònics tant per als arquitectes com per a la ciutadania. Actualment nodreix d'informació el seu perfil de twitter (un dels canals de comunicació més actius), facebook (orientat a cultura), linkedins i youtube.
Consulta el pdf del què s'inclou en els Serveis Complementaris (enllaç a pdf)
Formació contínua. L'Escola Sert del COAC organitza de forma recurrent jornades tècniques d'actualització de normatives que són sempre gratuïtes per als arquitectes col·legiats i que tenen com a objectiu l'impuls de la competitivitat del col·lectiu professional.
Campus Professional. Organitzat per l'Escola Sert, el Campus ofereix un espai de relació entre les empreses i institucions del sector i els arquitectes col·legiats, des d'on els professionals de l'arquitectura tenen l'oportunitat de conèixer les darreres novetats desenvolupades per les empreses del sector, així com ampliar la seva xarxa de contactes.
Consulta el pdf del què s'inclou en els Serveis Complementaris (enllaç a pdf)
Orientació inicial als arquitectes. El Servei d'Emprenedoria del COAC ofereix als arquitectes col·legiats la possibilitat de rebre assessorament pel que fa a temes i projectes d'emprenedoria. Aquest servei forma part del grup de serveis complementaris del COAC, tot i que per als arquitectes adscrits únicament a quota col·legial existeix la possibilitat de realitzar una primera visita d'orientació que serveixi per guiar de forma general pel que fa a primers passos i qüestions a tenir en compte.
Assistència a les Jornades divulgatives. Anualment el COAC organitza trobades sobre temes d'interès en l'àmbit de l'emprenedoria i innovació, a les quals poden assistir tots els arquitectes col·legiats al COAC.
Presentació de Projectes als Fòrums d'Inversió. Servei d'Emprenedoria, a través de la Xarxa COAC d'Inversió, organitza trobades entre arquitectes emprenedors i inversors per poder donar a conèixer els projectes en curs i, a la vegada, els interessos dels inversors. Els arquitectes col·legiats al COAC poden presentar-hi els seus projectes, que seran seleccionats en funció de les seves característiques per un tribunal expert.
Xarxa professional a Linkedin. Els arquitectes col·legiats tenen l'oportunitat de pertànyer al grup que el Servei d'Emprenedoria té actiu a Linkedin, on es comparteixen tota mena de recursos, notícies i informacions d'interès també amb professionals d'altres àmbits que són complementaris i interessants per als arquitectes.
Consulta el pdf del què s'inclou en els Serveis Complementaris (enllaç a pdf)
Borsa d'Ofertes Professionals. Els arquitectes col·legiats poden formar part de la Borsa de Treball enviant el seu currículum professional detallat i accedint d'aquesta manera a les ofertes professionals actives.
Borsa de peticions ciutadanes. La Borsa de Treball del COAC facilita la inscripció dels arquitectes col·legiats que així ho desitgin a la plataforma que gestiona peticions i sol·licituds dels ciutadans que s'adrecen al col·legi per a: certificacions energètiques, ITEs i cèdules d'habitabilitat. Aquesta plataforma permet al ciutadà cercar entre els arquitectes que en formen part filtrant la informació o bé per ubicació geogràfica o bé per tipus de petició.
Assistència a Jornades. Anualment la Borsa de Treball, a través de Barcelona Activa, organitza trobades sobre temes d'interès en l'àmbit de l'ocupació a les quals poden assistir tots els arquitectes col·legiats al COAC.
Servei a les empreses. Les empreses d'arquitectura i també altres que necessiten cobrir llocs de treball amb arquitectes poden dirigir-se a la Borsa de Treball del COAC per ofertar-los als arquitectes que estan inscrits a la Borsa d'Ofertes Professionals.
Consulta el pdf del què s'inclou en els Serveis Complementaris (enllaç a pdf)
Assistència als Dimarts Internacionals. El Servei Internacional del COAC organitza un dimarts al mes 'Assistència als Dimarts Internacionals. El Servei Internacional del COAC organitza un dimarts al mes unes xerrades informatives que sota el nom de "Dimarts Internacionals" permeten als arquitectes col·legiats conèixer de primera mà aspectes essencials per a la internacionalització de serveis. En aquestes sessions, d'una hora i mitja de durada, hi són convidats consultors i professionals especializtas en projectes d'internacionalització, arquitectes, empreses i corresponsals de la Xarxa de Corresponsals del COAC.
Xarxa professional a Linkedin. El Servei Internacional és l'encarregat de moderar i nodrir de continguts el grup COAC Internacional a Linkedin, on es comparteixen tota mena de recursos, notícies i informacions d'interès també amb professionals d'altres àmbits que són complementaris i interessants per als arquitectes.
Consulta el pdf del què s'inclou en els Serveis Complementaris (enllaç a pdf)
Representació institucional
Atenció a les necessitats jurídiques del col·lectiu dels arquitectes de Catalunya. L'equip de Suport Jurídic dóna suport tècnic als òrgans de Govern del COAC en la defensa dels interessos de la professió d'arquitecte i vetlla per al seu respecte en l'activitat normativa catalana. Així, redacta informes, al·legacions i recursos en via administrativa, i fa el seguiment de les accions interposades en via jurisdiccional en defensa de les atribucions professionals dels arquitectes.
Representació del col·lectiu a les 'Taules tècniques i altres Comissions. El COAC, a través de l'OCT, és present participa a les Taules Tècniques en les quals participen les Administracions i la resta de col·legis vinculats a l'edificació, que tenen l'objectiu d'interpretar aspectes normatius a fi de què els diferents col·lectius que intervenen en el procés d'edificació tinguin els mateixos criteris d'interpretació o aplicació, proposant també aspectes de millora. Actualment les Taules Tècniques són: Seguretat contra incendis, Accessibilitat, Plans d'autoprotecció, Instal·lacions d'electricitat, anàlisi i promoció de normatives tècniques.
Defensa de la qualitat dels concursos convocats a Catalunya. L'Oficina de Concursos del COAC dins l’àmbit de Catalunya valora les condicions dels plecs de bases, actuant davant els organismes en cas de ser necessari.
Atenció i treball amb els mitjans de comunicació. El Servei de Comunicació del COAC treballa diàriament per atendre els mitjans de comunicació en tots aquelles consultes i peticions que el COAC rep, redirigint-les cap a aquells membres del COAC que millor les poden atendre. L'objectiu en tots els casos és el de promoure el coneixement de l'arquitectura i facilitar al màxim el treball dels mitjans, per aconseguir ser per a ells el punt de referència en qüestions arquitectòniques, tant a nivell de professió com de l'arquitectura en sí.
Grups de Treball. El COAC dinamitza i col·labora en la creació i el funcionament de Grups de Treball especialitzats amb l'objectiu que els seus membres, arquitectes col·legiats, puguin posar en comú i debatre qüestions d'interès en el seu àmbit d'actuació, promoure la gestió del coneixement així com difondre la seva especialització. Els Grups que actualment s'estan creant són: BIM, Project Management, Instal·lacions i Facility Management.
Agrupacions. El COAC té dins la seva organització diferents Agrupacions d'arquitectes formades per col·legiats en una especialitat concreta o en un model d'exercici o temàtica específics, que . Per pertànyer a una agrupació, cal que el col·legiat interessat s'inscrigui específicament i haurà d'abonar una quota d'entrada i una quota periòdica.

