Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Inter Seus: Obres de restauració de la Seu de Manresa

Imatge: 
@JaumeSoldevila
Amb la voluntat de promoure l'intercanvi cultural, les Demarcacions de les Comarques Centrals i l'Ebre es hem unit per organitzar dues visites guiades a les obres de restauració de part de la Catedral de Santa Maria de Tortosa i a les obres de rehabilitació de la Basílica de Santa Maria de La Seu de Manresa, a càrrec dels respectius arquitectes directors.
 
El passat mes d'abril vam gaudir de les obres de restauració de l'Absis de la Catedral de Tortosa i el dissabte 7 de juny ens apropem a les Comarques Centrals per a conèixer la Basílica de Santa Maria de La Seu de Manresa de la mà de l'arquitecte Jaume Soldevila i Segura i l'arquitecte tècnic, Jaume Soldevila i Ribera.

Dissabte 7 de juny podrem gaudir de la visita guiada amb el següent programa:

11.00 h Recepció als companys i les companyes de Terres de l'Ebre i Comarques Centrals davant de l'entrada de la Basilica de Santa Maria de La Seu de Manresa.
11.15 h Visita a l'Espai Oliba on podrem gaudir de les diferents etapes de construcció que va experimentar la Seu.
12.00 h Inici de la visita a les obres de restauració de les naus laterals i cobertes de la Basílica amb la coberta de la nau central.
13.30 h Desplaçament cap al Restaurant Taverna 1913 (Plaça Major, 13. Manresa)
14.00 h Dinar al Restaurant Taverna 1913 (menú de dissabte 7 de juny: 25 € / Opció vegana 23€)
 
Per a realitzar la visita cal fer inscripció prèvia abans del dia 2 de juny a travès d'aquest formulari.

Us hi esperem!
 
Patrocinat:

PDF version

Slow Studio: guanyador del II Concurs de Bioconstrucció de Catalunya

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El projecte Casa a Serra d’Ordal, de Slow Studio, ha estat el guanyador del Premi al Millor Habitatge Bioconstruït d’aquesta edició. Enguany, s’han rebut un total de 14 projectes, dels quals 11 competien en la categoria d’Habitatge Bioconstruït i 3 en la categoria d’Espai o Equipament Públic Bioconstruït. No s’ha presentat cap projecte en la categoria de Qualitat Ambiental amb criteris de Bioconstrucció.

La Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) va estar present com a entitat organitzadora de la segona edició dels Premis de la Bioconstrucció de Catalunya 2025, així com de l’acte de lliurament que va tenir lloc aquest divendres a Avià, en el marc de la cinquena edició de Firhàbitat. La presidenta de la Demarcació, la Sra. Claudina Relat, va representar la Demarcació de les Comarques Centrals del COAC durant l’acte, presentant els premis i les seves diferents categories.

Durant l’acte, també es van lliurar dues mencions especials a Projecte Greta i al projecte de recerca La Canya comuna, de l’Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona (EPSEB), així com a Voltes Cooperativa d’Arquitectura. En la categoria d’Espai o Equipament Públic Bioconstruït, el projecte guanyador, amb una dotació de 1.500 euros, va ser Ecospai, de Pepe Milà i Ricomà, de Mont-roig del Camp.

Pel que fa a la categoria d’Habitatge Bioconstruït, es van presentar tres finalistes: Casa al Pradet, de Clara Crous Fort i Carles Torracabota Bosch; Casa a Serra d’Ordal, de Slow Studio; i 30+8 habitatges socials al carrer Josep Togore, de Vivas Arquitectos. Finalment, el jurat va proclamar guanyador el projecte de Slow Studio, que va rebre un premi de 2.500 euros. A més, es va atorgar un accèsit al projecte de rehabilitació de la masia de Salats, de Petra Jebens.

Els premis són una iniciativa conjunta de Firhàbitat, l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà i la Intercol·legial Tècnica, integrada per la demarcació a les Comarques Centrals del COAC, el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de la Catalunya Central i els Enginyers Industrials de les Comarques Centrals, amb la col·laboració del Gremi de la Bioconstrucció de Catalunya.

Aquesta iniciativa busca fomentar la innovació, reconèixer la sostenibilitat i promoure bones pràctiques en el sector de la bioconstrucció, així com crear consciència sobre la seva importància, impulsar l’economia verda i avançar cap a la descarbonització. El jurat ha valorat especialment els projectes que destaquen per la innovació en materials, eficàcia, solucions constructives enginyoses, integració amb l’entorn, sostenibilitat en la gestió de residus, accessibilitat, flexibilitat i un disseny arquitectònic atractiu i funcional.

 

28/04/2025
Tornar

El COAC-Comarques Centrals cedeix a Plataforma per la Llengua l’ús de la sala de reunions de la Casa Lluvià

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Claudina Relat, presidenta de la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, i Rut Carandell, directora de la Plataforma per la Llengua, han formalitzat l’acord mitjançant la signatura d’un conveni de cessió. Aquest conveni permet que l’entitat disposi d’un espai adequat per celebrar les seves reunions periòdiques, del grup de treball de la Catalunya Central, a la Casa Lluvià actual seu del COAC-CC.

Claudina Relat ha expressat la seva satisfacció per aquest acord: “Des del COAC estem molt contents de poder col·laborar amb una entitat que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social i que ajuda a garantir que el català sigui present com a llengua de ple dret en tots els àmbits i registres”.

Plataforma per la Llengua és una organització, sense ànim de lucre, no governamental amb més de 26.000 socis. L’entitat actua als diferents territoris de parla catalana i ho fa des de l'activisme i amb una perspectiva transversal: en l’àmbit socioeconòmic i audiovisual, en l’acollida i l’arrelament lingüístic dels nouvinguts, en les  universitats i l’educació, així com en les administracions, entre altres àmbits d’actuació.

15/04/2025
Tornar

Xerrada: Projecte de rehabilitació de la fàbrica de l’Anònima a Manresa

Imatge: 
@FABA
La Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, organitza una xerrada divulgativa a l’Anònima de Manresa com a col·laboració amb el Festival d'Arts del Barri Antic (FABA) a Manresa.

Dilluns 5 de maig el festival acollirà la conferència de l’arquitecta Meritxell Inaraja per presentar el projecte de rehabilitació que enguany s’està executant a l’Anònima de Manresa. L’arquitecta i professora, experta en rehabilitació i patrimoni, explicarà quines són les idees principals que van portar la seva proposta a ser la guanyadora del concurs públic d’arquitectura organitzat per l’Ajuntament de Manresa. Una activitat que des del COAC-Comarques Centrals us animem a gaudir, ja que ens farà imaginar els futurs espais multifuncionals que contindrà l’edifici i ens permetrà conèixer els nous usos plantejats per a aquest equipament.

 

 
PDF version

Pages