Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Presentació del llibre “Cuina personal i transferible” de Juli Esteban Noguera

Imatge: 
© Juli Esteban
El dimarts 27 de maig, a les 18.30 h, la nova botiga de Bulthaup a Girona acull la presentació del llibre “Cuina personal i transferible” de l’arquitecte urbanista Juli Esteban Noguera. En l’acte hi participaran l’enòloga i viticultora Anna Espelt, l’artista i poeta Narcís Comadira, l’historiador i polític Joaquim Nadal i l’autor del llibre.

“Cuina personal i transferible” conté 225 algoritmes culinaris, entre ells 40 paelles, que son resultat de la pràctica de la cuina per Juli Esteban al llarg dels darrers 25 anys. Una cuina que es pretén prou accessible, assequible i saludable per facilitar-nos menjar bé a casa cada dia. Temàticament, es pot dir que és una cuina especialment emparentada amb les cuines casolanes de Girona, Catalunya i el Mediterrani pròxim.

La presentació dels algoritmes, i l’agrupació d’aquests en diversos capítols, donen ocasió a l’autor d’introduir reflexions i records personals,-el que hem menjat té un gran poder evocador-, que porten el llibre més enllà d’un recull convencional de receptes.

Del pròleg d’Ada Parellada

La cuina de casa mai ha estat prou valorada. Mai se l’ha considerat prou important per ser escrita i impresa malgrat que és un dels llegats més valuosos que podem deixar.

Amb aquesta edició, en Juli ens apropa a aquesta cuina. Una cuina real, de proximitat, arrelada al territori, sostenible, estudiada, metodològica, útil, econòmica, saludable, compartida i farcida d’humor.

Aquest compendi, eminentment pràctic, és també un llibre de lectura i que, a més, t’aboca a cuinar!

l el resultat... un llibre immens, rodó i necessari.

Enceneu els fogons que aquí hi ha teca!

Amb la col·laboració de Bulthaup.

INSCRIPCIONS
Places limitades per rigorós ordre d'inscripció.
Inscriu-t'hi enviant un correu electrònic a cultura.gir@coac.net. Cal indicar nom, cognoms i telèfon de contacte.

PDF version

Presentació del Quaderns 276: Dibuixa!

El proper 22 de maig a les 19h la seu de Barcelona del COAC acollirà la presentació del número 275 de la revista Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme, que porta per títol ‘Dibuixa!’.

La publicació gira entorn del dibuix com a instrument de pensament arquitectònic i el reivindica no com a mitjà de representació arquitectònica, sinó com una forma de coneixement i reflexió. Amb la voluntat de comprendre millor la manera de pensar d’alguns dels arquitectes contemporanis, els directors han volgut fixar-se en el dibuix en diferents etapes del procés de projecte, des de la gènesi fins a documents lligats al procés constructiu i al detall.

L’acte comptarà amb les intervencions dels directors del present número, Adrià Escolano i David Steegmann, i també de Miquel Mariné que ha col.laborat en la present publicació.

Inscriu-t'hi
PDF version

Presentació del llibre “Tent poles in the ground”, de Stephen Bates

El proper 20 de maig a les 19.30 h la seu de Barcelona del COAC acollirà la presentació del llibre “Tent poles in the ground”, una recopilació de vint-i-un textos de Stephen Bates. Comptarem amb la presència de l'autor i de l'arquitecta Bet Capdeferro.

Igual que la col·lecció en tres volums de Papers (2001, 2007, 2016), escrita amb Jonathan SergisonTent poles testimonia la importància de l’escriptura com a part d’una forma de pràctica que inclou la construcció i l’ensenyament.

Els textos inclosos formen part del procés de desenvolupament i posada a prova d’idees a l’estudi de Sergison Bates a Londres i a la Càtedra d’Urbanisme i Habitatge de la TU München. Tractant una varietat de temes, des de la domesticitat fins a la ciutat i els reptes ineludibles de dissenyar de manera sostenible en un context de crisi climàtica, documenten tant els principis fonamentals que informen el seu enfocament de l’arquitectura com els canvis de pensament que s’han produït al llarg de trenta anys de pràctica.

Inscriu-t'hi
PDF version

Presentació del llibre “El tamaño de la forma”, d'Agustí Obiol

El tamaño de la forma va ser escrit per Agustí Obiol l’any 2012, sense arribar a editar-se. Tretze anys més tard, per iniciativa dels arquitectes Josep Lluís Mateo i Cecilia Obiol, filla de l’autor, l’obra ha estat publicada per Puente Editores.
En paraules de l’autor, Aquesta publicació no pretén ser un tractat de Teoria de Estructures i Resistència de Materials, ni tan sols un manual de bona pràctica del projecte estructural com a component indissociable del projecte arquitectònic més general. El seu objectiu és plantejar algunes consideracions, més dirigides a l’arquitecte que a l’enginyer, sobre qüestions incorrectament apreses, oblidades o simplement ignorades, que poden aportar alguna ajuda a la temuda hora d’enfrontar-se al “paper en blanc”.
En essència, consisteix en parlar més sobre el principis que sobre els mètodes o els procediments; de recaptar (recabar) la preeminència i preexistència de la ciencia respecte la tècnica o, més específicament, d’interpretar com es comporten les estructures abans d’explicar com es calculen.

El dia 3 de juny a les 19h comptarem amb la participació dels arquitectes Cecília Obiol, Josep Lluís Mateo, Robert Brufau i Lluís  Escudero.

Inscriu-t'hi

 

PDF version

Pages