L'estudi d'arquitectura PMMT, guardonat pel seu mètode Clear Code Architecture d'accessibilitat

Imatge: 
© PMMT Forward Thinking Healthcare Architecture

Els arquitectes catalans Patricio Martínez González i Maximià Torruella Castel, de l'estudi PMMT Forward Thinking Healthcare Architecture, han estat guardonats pel seu mètode Clear Code Architecture d'accessibilitat universal.

El projecte ha rebut la Menció d'Honor en la categoria de Recerca dels Premis "UIA Friendly and Inclusive Spaces Awards" (Premis a espais amistosos i inclusius), que atorga anualment la Unió Internacional d'Arquitectes.

Aquests Premis es van crear per encoratjar i reconèixer arquitectes que han creat edificis i espais públics inclusius i accessibles, on els dissenys contribueixen a incrementar la qualitat de vida dels seus usuaris. Els Premis tenen 4 categories: edificis nous, espais públics, edificis existents i històrics i recerca. En aquesta última edició, s'han rebut un total de 76 propostes de 28 països diferents.

La proposta de PMMT Clear Code Architecture és una manera nova d'entendre l'accessibilitat i la diversitat funcional aplicada a l'edificació. Existeixen diverses formes d'interactuar amb el nostre entorn, i algunes persones, a causa de les seves limitacions permanents o temporals, requereixen que el seu entorn estigui adaptat a aquesta forma d'utilitzar-lo.

La recerca duta a terme per PMMT determina que existeixen 13 grups de limitacions en aquest ús de l'entorn. L'estudi ha analitzat els espais per conèixer quins requisits han de complir per a cadascun d'aquests grups de limitacions. A través del compliment d'aquests requisits, Clear Code Architecture determina quin nivell d'accessibilitat universal té un espai per a cada grup. Amb aquest mètode es poden analitzar projectes, edificis, espais urbans, etc.

El reconeixement de la UIA se suma a altres premis obtinguts anteriorment per PMMT, entre els quals destaquen el Premi FAD 2014 d'Arquitectura Internacional, el Premi de la IX Biennal Iberoamericana d'Arquitectura i Urbanisme 2014, i l'Archdaily Best Building of the World 2014.

Els Premis "UIA Friendly and Inclusive Spaces Awards" es lliuraran en una cerimònia el proper 6 de setembre de 2017, en el marc del 26è Congrés d'Arquitectura de la UIA, que tindrà lloc a Seül, Corea del Sud.

Per a més informació sobre els Premis, clica aquí.


18/07/2017
Tornar