Propers Actes

Del Dll, 06 setembre fins Dg, 19 desembre
Els dijous i els...

Exposició "L'Àlbum de l'Arquitecte: Denise...

Exposició "L'Àlbum de...

Del Dj, 23 setembre fins Dg, 31 octubre
Feiners, de 9 a 16.30...

Exposició “Premis AJAC XII”

Exposició “Premis AJAC XII”

La família de Manuel Ribas Piera cedeix el seu fons documental a l’Arxiu del COAC

La família de Manuel Ribas Piera cedeix el seu fons documental a l’Arxiu del COAC

Imatge: 
F. Català-Roca. Laboratoris Uriach. Barcelona, c.1965. Autor de l’obra: Manuel Ribas Piera. @ Fons Fotogràfic F. Català-Roca - Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya
L’arquitecta i filla de Manuel Ribas Piera, Carme Ribas, i la degana en funcions del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), Assumpció Puig, van signar, el passat divendres 27 d’abril, el contracte pel qual la família de l’arquitecte cedeix el seu fons documental a l’Arxiu Històric del COAC.

El fons documental està format per material fotogràfic, planimetria i correspondència, entre altres. Un cop catalogat i sotmès als processos tècnics corresponents, aquest material serà de consulta pública.

Amb aquesta cessió, el COAC busca promoure l’accés a la cultura, la difusió del patrimoni arquitectònic català i la promoció dels valors de l’arquitectura.

Manuel Ribas, un arquitecte transversal
Doctor arquitecte i llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, Ribas era membre de l’Institut d’Estudis Catalans des de l’any 1978 i professor emèrit d’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), on va començar a fer classe l’any 1956 i va exercir com a Catedràtic d’Urbanisme des de 1965 a 1990.

Com a professional, i al capdavant del Grup R, va impulsar projectes en els àmbits de l'arquitectura, l'urbanisme i el paisatgisme, com ara el Pla Especial de la Ronda de Dalt de Barcelona (1987), els plans generals urbanístics de Palma de Mallorca (1972), Múrcia (1977) i Tortosa (1984), la Rambla del Carmel a Barcelona (1985), els edificis dels Laboratoris Uriach de Barcelona, el Campus universitari de la Vall d'Hebron (com a coautor) i el projecte d'Entorn Monumental del Monestir de Ripoll, entre altres obres.

El 1992 va rebre la Medalla de Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic i el 2001 la Creu de Sant Jordi.
30/04/2018
Tornar