Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

XVè Curset sobre la intervenció en el patrimoni arquitectònic. Arquitectures restaurades: els límits de l'ús

La Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya us convida un cop més a participar en el Curset que des de 1978 organitza anualment la Comissió de Defensa del Patrimoni Arquitectònic i que com ja és tradicional se celebra el mes de desembre, a l’entorn del dia de Santa Llúcia. El programa de la quinzena edició del Curset és fidel als trets essencials que l’han caracteritzat sempre: la informació d’actualitat, i el debat i la reflexió sobre la metodologia i els criteris de la restauració, a la llum de la praxi històrica i del context actual de la cultura arquitectònica. Com cada any, el Curset és obert a tota mena de professionals i estudiants (de l’arquitectura, la construcció, l’enginyeria, la restauració, la històrica, l’arqueologia) i a totes les persones interessades en la intervenció en el patrimoni monumental.

 

El divendres i el dissabte, matins informatius, tot passant revista a les restauracions més significatives, públiques o privades, acabades a Catalunya entre 1991-1992 i les fetes per les administracions públiques convidades especialment a presentar-les. Aquest any: les Comunitats de Galícia i del País Basc.

La tarda del dijous, sessió introductòria per ajudar a contextualitzat la reflexió sobre problemes candents de la restauració monumental. Aquest any: reflexió sobre la problemàtica que sorgeix davant del canvi d’ús d’un edifici històric i les intervencions que pot arribar a suportar sense patir agressions irreparables.

Les sessions de tarda del divendres i del dissabte, mitjançant la presentació d’obres, es dedicaran a la reflexió teòrica i el debat a partir d’un aspecte específic de la restauració: els nous usos del patrimoni arquitectònic i els possibles problemes i contradiccions que es poden presentar davant la transformació de l’ús original dels edificis restaurats. A més, les últimes conferències del dissabte estaran dedicades a l’anàlisi dels criteris de conservació i restauració i de la problemàtica específica actual dels monuments a Croàcia i a Hongria.

Divendres a la nit: visita a la capella de Santa Àgata i al Museu d’Història de la Ciutat, per conèixer les obres de restauració efectuades i les noves instal·lacions museístiques. Refrigeri en el vestíbul del Saló del Tinell i en la capella de Santa Àgata, ofert als participants per la Demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Diumenge al matí: visita. Aquest any també veurem arquitectura olímpica: el port esportiu i la Vila Olímpica. Es completa així el cicle iniciat als anys 1990-1991, en què es va visitar l’Anella de Montjuïc.

 

Programa

Pòster

Butlleta d'inscripció (castellà)

Diploma

Tiquet de la visita del diumenge

 

 

Versió per a imprimirPDF version