Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

JORNADA INFORMATIVA SOBRE ELS AJUTS DE REHABILITACIÓ D’EDIFICIS DEL FONS NEXT GENERATION

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La rehabilitació energètica dels edificis residencials és l’objectiu bàsic dels fons Next Generation. Aquests ajuts han de ser els instruments per impulsar definitivament la rehabilitació energètica dels habitatges i contribuir a reduir un mínim del 30% el consum d’energia primària no renovable i un mínim de reducció de demanda segons zona climàtica.

Han de contribuir a millorar el canvi cultural cap a la rehabilitació amb uns criteris ambientals i a la lluita contra el canvi climàtic. Han de fomentar també el canvi cultural d’efectuar rehabilitació amb mentalitat d’inversió finançada, deixant el tradicional de la derrama extraordinària, gràcies a les facilitats de les entitats bancàries en la concessió de préstecs als interessats.

A més, han de permetre generar un important impacte econòmic. Dels 480M€ en subvencions assignats a Catalunya, tenen un potencial d’inversions d’uns 1.200M€ fins 30 de juny de 2026, data límit de justificació a la UE.
L’exposició que la Diputació de Barcelona disposa preveu donar resposta a preguntes com què és i per què cal rehabilitar, com s’ha de fer..., posant especial èmfasi en l’oportunitat que representen els fons Next Generation. Amb missatges positius i informació clara i accessible, l’exposició ajuda a superar les barreres percebudes que dificulten implicar-se en un projecte de rehabilitació, des de la por a la burocràcia fins a la desconfiança amb els professionals.

L’objectiu d’aquesta jornada és informar a les persones tècniques i a la ciutadania dels fons Next Generation destinats a la rehabilitació dels habitatges i dels edificis. La jornada comptarà amb la participació de representants tècnics de les administracions públiques locals, comarcals i autonòmica, així com dels Col·legis professionals i d’una entitat bancària, tots ells implicats en la gestió dels fons, fent especial atenció a les ajudes dirigides a les comunitats de propietaris.

Programa:

11 – 11.10h
Benvinguda
Col·legi d’Arquitectes de Catalunya – Comarques Centrals
Manel Alcubierre, secretari
Agència de l’Habitatge de Catalunya
Elsa Ibar, directora de programa, fons europeus Next Generation

11.10 – 12.00 h
La teva comunitat de propietaris es pot beneficiar dels Fons Next Generation?

- Explicació de la part jurídica de les comunitats, tràmits i desgravacions fiscals, a càrrec de Víctor Forns, coordinador de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida.
- La resposta de l’Administració en la línia de subvencions dels Fons Next Generation per fomentar la rehabilitació energètica, a càrrec de Elsa Ibar, directora de programa, fons europeus Next Generation; Jordi Picañol, tècnic de l’Oficina Comarcal d’Habitatge; Eulàlia Bertran, i Míriam Foradada, tècniques de l’Oficina Local d’Habitatge de Vic.
- Finançament de les actuacions, a càrrec de Íngrid Fons, especialista col·lectius i sostenibilitat – Direcció Territorial del BBVA.

12.00 - 12.15 h Pausa

12.15 h – 13.15 h 
Aspectes pràctics de la tramitació dels ajuts Next Generation:
- Marta Martínez, coordinadora de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.
- Oriol Farriol, coordinador de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya del Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona.
- Víctor Forns, coordinador de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació de Catalunya del  Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida.
Modera: Marta Pradal, Tècnica de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona.

13.15 – 13.30h  Precs i preguntes

13.30h Breu explicació de l’exposició ReHabilitem, a càrrec de David Mongil, cap de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona.

13.35 h FINALITZACIÓ DE LA JORNADA

 

Versió per a imprimirPDF version