Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Caldes de Montbui

Visita tècnica a l'edifici 'Habitatge Jove Caldes'

Imatge: 
Imatge: © Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

La Delegació del Vallès va organitzar, el passat 19 de juliol, una visita tècnica a l'edifici Habitatge Jove Caldes, de Caldes de Montbui. La visita va anar a càrrec de Jordi Martín, arquitecte i regidor d’Urbanisme de Caldes de Montbui, i David Juárez, arquitecte del projecte Habitatge Jove. 

L’edifici, que consta de vuit habitatges de prop de cinquanta metres quadrats i d’un espai comunitari amb cuina, bugaderia i coworking, s’ha construït amb total fidelitat a les directrius establertes durant el procés participatiu de codisseny que va tenir lloc al llarg de l’any 2020. 

Més d’un centenar de joves opten ja a ocupar els seus apartaments, que formaran part del parc públic de lloguer assequible de l’Ajuntament de Caldes de Montbui. Mentrestant, l’edifici ja constitueix un exemple d’arquitectura ecològica, capaç de reduir molt considerablement la petjada hídrica, energètica i de carboni durant les etapes de construcció, ús i manteniment. 

 
La reutilització de contenidors marítims i els sostres de fusta contralaminada (CLT) ofereixen les prestacions estructurals requerides amb un balanç de consums i emissions molt més favorable que en el cas d’altres materials convencionals, com ara el formigó armat. D'altra banda, les façanes s’han revestit amb panells de fusta que han capturat carboni atmosfèric durant el seu creixement. Es tracta de pi termotractat que evita l’ús de qualsevol producte químic.