Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge d'un ordinador i mans que l'assenyalen

Les polítiques d’habitatge, les eines informàtiques i les jornades professionals centren la programació de l’Escola Sert, a Girona

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

L’activitat a l’Escola Sert de Girona no decau malgrat la situació actual, tot el contrari, les formacions s’han transformat des del confinament i han passat a ser 100 % en línia. Per aquest primer semestre de l’any, la programació està centrada en temàtiques al voltant de les polítiques d’habitatge i les eines informàtiques, com el funcionament del visat telemàtic, la fiscalitat de l’arquitecte, la tecnologia BIM i els amidaments i pressupostos amb el TCQ -un programa de l’ITEC-. 

Aquest febrer, la primera formació que hi ha és La fiscalitat de l’arquitecte (11 febrer), amb l’objectiu d’ajudar als arquitectes i a les arquitectes a millorar la seva formació en material comptable, fiscal i financera. Així, l’assessor fiscal de la Demarcació de Girona, Ligori Aguilera, farà una introducció a la fiscalitat bàsica a través de casos pràctics per tal d’introduir conceptes fiscals, com per exemple les despeses deduïbles de l'activitat professional i els criteris d'Hisenda. 

Seguint amb les jornades professionals, al maig tindrà lloc una sessió dedicada al Visat telemàtic (20 maig), on la cap de Visat de la Demarcació de Girona, l’arquitecta Lourdes Ferran, farà un repàs dels documents necessaris per al visat, les eines del COAC, la preparació del PDF, la seva presentació telemàtica i un resum dels principals errors que provoquen el retorn dels projectes presentats. 

Pel que fa a les formacions centrades en les eines informàtiques, al març s’ha programat el curs Pressupostos, condicions tècniques i banc de preus amb el TCQ (11 de març) per tal de facilitar l’aprenentatge del seu funcionament i els canvis del programa dintre la tecnologia BIM. Al mes de juny, Píxel 51 impartirà el Curs AUTODESK® REVIT® ARCHITECURE bàsic (3 juny), que enguany arriba a la 12a edició, dirigit a persones que vulguin introduir-se en el disseny BIM (Building Information Modeling). 

Aquest 2021, continua el Postgrau en Polítiques d’Habitatge que es duu a terme amb la col·laboració de la Diputació de Girona. En concret, el mes de març començarà el mòdul 4 dedicat a la Rehabilitació i la millora urbana (10 març) que continua el postgrau començat el mes d’octubre de 2019. El principal objectiu d’aquest Postgrau és adquirir els coneixements teòrics i pràctics, i les competències necessàries per convertir-se en tècnic expert en polítiques d’habitatge. Pel que fa a aquest mòdul, l'objectiu és analitzar els instruments de rehabilitació i millora urbana amb els quals poder aconseguir que aquest entorn urbà gaudeixi dels estàndards mediambientals, funcionals i constructius adequats per a garantir la qualitat de vida de la població. 

Col·laboracions amb altres entitats
L’Escola Sert de la Demarcació de Girona col·labora amb altres entitats en la programació de la formació. Aquest any, ha organitzat, conjuntament amb el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l'Edificació de Girona i el Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona, el Curs bàsic de prevenció i seguretat en matèria d’incendis (17 de febrer), amb el qual es prepara a l’alumnat per l’accés a l’examen oficial per obtenir la Certificació tècnica de Nivell Bàsic de Prevenció i Seguretat en cas d'Incendi, expedida per l'ISPC. 

També, amb l’empresa JUNG, patrocinadora oficial de la Demarcació de Girona del COAC, ha organitzat un seminari en línia dedicat a La història dels colors i la seva relació amb l’arquitectura (18 febrer). Els assistents podran conèixer la relació dels colors amb les emocions i la seva capacitat de canviar la percepció dels espais, i conèixer els patrons de com tractar els colors en el context de la construcció i l'arquitectura. 

A la pàgina web de l’Escola Sert trobareu ampliada aquesta informació, així com el programa de tots els cursos i jornades.

9/02/2021
Tornar