Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Sergi Huerta (@sharquitectura.cat)

CURRÍCULUM DELS PONENTS
CICLE: LA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL A L'ARQUITECTURA. NOVES EINES PER A NOVES MIRADES DE FUTUR

JUAN BORDALLO

Arquitecte i dissenyador computacional amb més de 20 anys d'experiència en el sector, i expert en I+D i Innovació en AEC. La seva carrera professional evoluciona des de la docència i l'exercici professional caracteritzat per la innovació, on aconsegueix nombrosos reconeixements i premis, cap a la I+D i el desenvolupament tecnològic en el camp de la IA aplicada al disseny arquitectònic.

NIL BRULLET

És llicenciat en filosofia per la Universitat de Barcelona i en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Actualment, és doctorand per la Universitat Politècnica de Catalunya i membre del grup de recerca PROTO, UPC. És fundador i director de l'estudi Nil Brullet Arquitectura, i soci i director de Brullet de Luna Arquitectes.

JULIA CAPOMAGGI

És arquitecta amb doctorat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), graduada per la Universitat Nacional de Rosario, Argentina. Va obtenir un màster en "Arquitectura: Crítica i disseny" de la UPC. Co fundadora i directora de JL-Office, actualment és investigadora Serra Hunter i professora a la UdG. Ha estat professora associada a la UPC i professora adjunta a Elisava, Barcelona. Anteriorment, ha sigut professora a la University of Illinois a Chicago, al Boston Architectural College i a la Universitat Nacional de Rosario.

MARIO CARPO

és un historiador i crític d'arquitectura, actualment professor Reyner Banham d'Història i Teoria de l'Arquitectura a la Bartlett, University College London, i professor de Teoria Arquitectònica a l'Institut d'Arquitectura de la Universitat d'Arts Aplicades (die Angewandte) a Viena. Mario Carpo va ser el Cap del Centre d'Estudis al Centre Canadenc d'Arquitectura a Montréal des de 2002 fins a 2006, Professor Visitant Vincent Scully d'Història de l'Arquitectura a l'Escola d'Arquitectura de Yale des de 2010 fins a 2014 i al 2017, sènior resident al Getty Research Institute (2000-2001), Resident a l'Acadèmia Americana a Roma (2004); Beca Guggenheim (2022-2023). Les seves investigacions i publicacions es centren en la història de l'arquitectura del modernisme primerenc i en la teoria i crítica del disseny i la tecnologia contemporanis.

RAÜL ESCUDERO

 Arquitecte, llicenciat a la Universitat Politècnica de Madrid. Exerceix de Director de Negoci a Mil Studios i també és soci de MetaVarch. Actualment imparteix classes sobre l’Arquitectura del Metavers i la Intel·ligència Artificial. Ha treballat en 11 països i ha construït més d’un milió de metres quadrats en els darrers 15 anys, dissenyant espais corporatius per a companyies com Roche Farma, HP, L’Oreal, France Telecom, Sanitas, DHL, Miele, Aegon, Barclais, Microsoft, Wizink, Vincci Hotels o Unicef, entre d’altres.

TANIA KLYMCHUK

Científica de dades especialitzada en el processament del llenguatge natural i professora associada a la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials de la UIC. Té dos doctorats en Matemàtiques i en Matemàtiques Aplicades. Ha publicat 15 articles i ha participat en més de 40 congressos i trobades internacionals. Actualment, lidera l'equip d’Intel·ligència Artificial a la consultora tecnològica Basetis, amb més de 400 persones. És co-fundadora de SOMIA, una l'empresa d’Intel·ligència Artificial especialitzada en els algoritmes de Deep Learning.

JORDI LUDEVID I ANGLADA

Arquitecte i urbanista amb una destacada carrera. Graduat per l'ETSAB-UPC el 1974, ha col·laborat amb l'urbanista Manuel Ribas Piera i ha exercit com a arquitecte municipal i consultor. Amb experiència en projectes residencials i d'equipaments públics, ha estat premiat per la seva investigació en paisatges culturals. Ha ocupat diversos càrrecs, incloent-hi el de Degà del COAC i president del Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya. Actualment, impulsa l'AULA Professional itinerant, i ha publicat el llibre "Una Ciudad de Profesiones" el 2021.

PABLO MARTÍNEZ DÍEZ

És arquitecte graduat a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona. Actualment, és co-fundador de 300.000 Km/s i professor visitant a l'EPFL de Lausanne. Té una àmplia experiència en l'ús de noves formes d'informació (dades obertes, socials i big data) per abordar els reptes urbans i territorials contemporanis mitjançant diagnòstics, informes, planificació i participació. És un expert en processos de dades des de la recopilació fins a la publicació.

VICENTE MOLINA

Arquitecte, enginyer de l’Edificació, Director de la European School of Architecture i Arquitecte d’Intel·ligència Artificial. Té diversos premis per obres construïdes en diferents països. La seva experiència docent passa per la Universitat de San Pablo, la Universitat Rey Juan Carlos, la Syracuse University i la European School of Architecture. 

LLUÍS NACENTA

És comissari, escriptor, músic i investigador en l’espai de confluència de la música, l’art, la tecnologia i la ciència. És llicenciat en matemàtiques, titulat superior en piano, màster en estudis comparatius de literatura, art i pensament i doctor en humanitats, amb una tesi sobre la repetició musical. De 2015 a 2017, ha estat cap de màsters i postgraus d’Eina, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona; i, de 2018 a 2021, director d’Hangar, Centre de Producció i Recerca d’Arts Visuals. És comissari local de l’exposició «Intel·ligència artificial» del CCCB.

CIRO NAJLE

Arquitecte per la Universidad de Buenos Aires y i Màster of Science (AAD) per la Columbia University. Director de GDB General Design Bureau a Buenos Aires. Actualment és professor investigador de l'Escuela de Arquitectura y Estudios Urbanos a la Universidad Torcuato Di Tella a Buenos Aires, escola de la que va ser degà. Anteriorment va ser professor visitant a la Harvard University Graduate School of Design, Professor de Diploma Unit i director del Programa de Disseny de Postgrau Landscape Urbanism a la Architectural Association School of Architecture de Londres, i professor visitant a la Cornell University, Columbia University, el Berlage Institute, la Universidad Federico Santa María a Valparaíso, i la Universidad de Buenos Aires.

LLUÍS ORTEGA

Doctor Arquitecte per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona, i Màster of Science (AAD) per la Columbia University. Cofundador i director de JL-Office, actualment és professor titular de l ETSAVA (UPC). Prèviament va ser professor Distingit Beatriz Galindo de la UPC, Associate Professor a l' IIT i UIC (Chicago), a la Universitat Torcuato di Tella a Buenos Aires, a la Universitat d'Alacant, a GSD Harvard University, Cambridge, i a l'Akademie der Bildenden Künste, Viena. Ha estat director de la revista Quaderns d'Arquitectura i Urbanisme (2003-2005).

JOAN SALVÀ

Advocat i Agent Espanyol de la Propietat Industrial des de 2004 i Agent Europeu de Marques i Dissenys Comunitaris des de 2002. Des del 2017, és Soci director de Ponti & Partners. Amb una experiència que es remunta a 1997, ha centrat la seva pràctica en procediments de tramitació, oposició, observança de drets i redacció de llicències en àrees com marques, dissenys, drets d'autor, noms de domini i competència deslleial. És membre d'entitats professionals com l'ICAB i el COAPI, participant activament en comitès d'estudi en l'àmbit internacional com INTAECTAPTMGFICPI i AIPPI. A més, és reconegut en la World Trademark Review 1000 del 2021 i 2023.

MAR SANTAMARIA-VARAS

És arquitecta graduada a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona. Actualment és co-fundadora de 300.000 Km/s i professora visitant a l'EPFL de Lausanne. La seva activitat professional s'ha relacionat, durant els últims 15 anys, amb les tecnologies digitals, l'anàlisi espacial, l'urbanisme i les polítiques públiques a nivell internacional.

 

 

 

Versió per a imprimirPDF version