Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Propers Actes

Del Dc, 24 juliol fins Dv, 06 setembre
De dilluns a divendres...

Exposició: Projectes presentats al Concurs de...

Exposició: Projectes presentats...

Àgora: parlem de la jubilació

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El 18 de juny a l'Àgora hem tingut una nova ocasió per trobar-nos i debatre sobre projectes del COAC i l'exercici de la professió. En aquesta ocasió, la trobada s'ha dedicat a parlar sobre com planificar lajubilació dels arquitectes.

Planificar el futur
El passat 7 de març, la ministra de la Seguretat Social, Elma Saiz, va anunciar que el Govern espanyol vol canviar la legislació de la Seguretat Social. L'objectiu és respondre a la demanda dels professionals que, estant en una mutualitat privada, volen formar part del règim públic de protecció. Tot i que només ha estat un anunci, les declaracions han generat inquietuds en el col·lectiu, principalment en relació a la jubilació.


L'Àgora ha servit per clarificar conceptes bàsics sobre el càlcul de la jubilació segons l’enquadrament a la Seguretat Social(RETA o sistema general), aclarir la diferència amb elsistema de previsió social de la mutualitat. També s'ha parlat sobre responsabilitat desenal -a càrrec d'Asemas- i una pensió digna-a càrrec de la Germandat - HNA- i s'han compartit inquietuds en relació a l’anunci del Govern.

L'Àgora ha estat, doncs, una oportunitat per debatre sobre la importància d’una correcta planificació de la jubilació i així evitar preocupacions futures.

Per tal d'aprofundir en aquests conceptes, hem comptat amb la participació d’experts en la matèria, als quals podrem adreçar els nostres dubtes.

Així, s'ha comptat amb l'assistència, entre d'altres, de Daniel Garcia, president d'UPTA Catalunya (Unión de Profesionales y Trabajadores Autónomos); Jordi Nadal, director adjunt d'ARQUIA; Merche Gómez, ASEMAS; Antoni Giménez, d'HNA; i la col·laboració de l'Agrupació Sènior/a.

Veure el vídeo

 
Consultar l'informe

Versió per a imprimirPDF version