Home jugant al jenga amb una nena.

El COAC treu a concurs el comissariat del seu projecte educatiu per al 2018

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya treu a concurs el comissariat del projecte educatiu del COAC per al 2018, amb la voluntat d'apropar l’arquitectura i la figura de l’arquitecte a la societat.

El concurs, obert a arquitectes o equips encapçalats per arquitectes, persegueix tres objectius:

· Fer un treball social de difusió de la disciplina arquitectònica mitjançant el treball pedagògic amb infants.

· Incidir a tot el territori català, amb la participació en les activitats infantils de diferents centres d’educació primària.

· Despertar la reflexió sobre la disciplina arquitectònica, especialment sobre diferents maneres d’urbanisme a les ciutats.

El comissariat que sorgeixi del concurs haurà de presentar una proposta de programació, així com el disseny i contingut de l’activitat. A més a més, s’haurà de fer càrrec de la coordinació i supervisió de les activitats que es desenvolupin. 

L’experiència del comissari o del seu equip i la qualitat i repercussió territorial de l’activitat proposada seran els principals criteris de valoració del concurs. Les propostes es poden presentar fins a les 14 h del 30 de novembre al registre del COAC (carrer Arcs, 1-3, 5a planta).

L’arquitectura, a les aules
La Llei de l’Arquitectura, aprovada al Parlament de Catalunya el passat 28 de juny, aposta per la promoció de l’arquitectura en edat escolar i busca “promoure l’educació sobre l’arquitectura, el patrimoni construït i les seves incidències sobre les condicions i la qualitat de vida”.

El COAC ja ha explorat la via d’apropar l’arquitectura a les aules mitjançant experiències exitoses a les demarcacions de Girona i Barcelona, amb projectes com els tallers 10x10. Totes aquestes activitats treballaven la comprensió, l’observació, l’anàlisi i l’experimentació de l’arquitectura i l’entorn.

Podeu consultar les bases del concurs aquí.
21/11/2017
Tornar