Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge d'arxiu de Roser Amadó

Mor Roser Amadó, una de les primeres dones que va estudiar arquitectura a Catalunya

El passat 12 de setembre va morir Roser Amadó, una de les primeres dones que va estudiar arquitectura a Catalunya. Nascuda a Barcelona el 1944, Amadó es va graduar com a arquitecta especialista en urbanisme a l’ETSAB el 1968.

El 1974 va començar a treballar amb Lluís Domènech, amb qui va realizar nombroses rehabilitacions, habitatges  i equipaments culturals, com la Facultat Universitària Pont de Lleida o la Fundació Tàpies de Barcelona.

Destaca especialment la seva tasca en l’àmbit urbanístic. Juntament amb Domènech, van formar part de l’equip que va redactar el Pla del Centre Històric de Lleida, gràcies al qual van obtenir gran reconeixement internacional i el Premi Nacional d’Urbanisme el 1985. També porten la firma d’Amadó l’edifici d’habitatges del Rec Comtal, la seu social de Carburos Metálicos o l’edifici de 240 habitatge de la Maquinista.

Amadó també va dirigir la revista ‘Nuevo Ambiente’ a partir dels anys setanta. Actualment, formava part de B01 arquitectes, estudi que promou la Sostenibilitat en l’arquitectura i que va néixer a principis de la década del 2000.

12/09/2023
Tornar