Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

3a sessió d'Ecumenòpolis: "El barri s'ha de defensar"

Imatge: 
©MaragdaMediàtica
El documental 'El barri s'ha de defensar', de Cristina Mora i Neus Ràfols, MaragdaMediàtica, 2013, 53', V.O. Castellà / Català, és la crònica de la lluita que el veïnat de la Barceloneta ha protagonitzat des del 2005, amb la imposició de l'anomenat "Pla dels Ascensors" -que expulsava 1000 famílies- fins a les actuals mobilitzacions contra la Reforma del Port Vell. En altres paraules, recull la resistència d'uns veïns i unes veïnes que no volen veure convertit el seu barri d'origen treballador i pescador en un parc temàtic pel turisme.
 
Alhora, retrata la qualitat humana de les persones que estan liderant aquestes mobilitzacions vinculades tant a la Comissió de Festes del carrer dels Pescadors, com l'Associació de Veïns de l'Òstia i la Plataforma en Defensa de la Barceloneta. Aquesta crònica audiovisual descobreix un moviment veïnal intergeneracional -poc comú a la ciutat- on conflueix la saviesa quotidiana d'homes i dones de barri, sumada a altres perspectives de crítica i activisme de joves procedents de diferents moviments socials. Pepa, Antonio, Paco, Maria Pi, la Gala, Lourdes i Joana són les veus que reconstrueixen aquestes reivindicacions contra el mobbing immobiliari, els apartaments turístics, la imposició d'hotels ostentosos i una marina de iots de luxe, etc. També, la part més càlida del barri: la festa major del carrer Pescadors i altres trobades. Vides i lluites forjades en el dia a dia d'un dels barris més carismàtics de Barcelona i més amenaçat per la pressió turística i l'especulació immobiliària.
 
Comptarem amb la presència de les realitzadores Cristina i Neus, i Mercè Tatjer, catedràtica de Didàctica de les Ciències Socials a la Universitat de Barcelona. Especialitzada en geografia urbana i història urbana i en didàctica del medi urbà, ha participat en diversos equips interdisciplinaris de planejament urbà que han dut a terme treballs sobre el centre històric de Barcelona.
 
Veure el vídeo de la conversa posterior:
Versió per a imprimirPDF version