7a sessió d'Ecumenòpolis: "Precise Poetry"

L'any en què es commemora el centenari de la famosa Italo-Brasilera Lina Bo Bardi (Roma 1914 - Sao Paulo 1992), reivindiquem la figura d'una arquitecta els ideals i interessos de la qual, romanen vigents avui dia.
 
Quan Lina va viatjar al Brasil el 1957, va reconèixer el potencial de la seva actitud oberta i amb vocació de futur. Desmotivada per les forces conservadores que persistien a Itàlia després de la caiguda del feixisme, va trobar en Sud Amèrica la seva nova llar i lloc de treball establint-se com la més important arquitecta de la seva època. Col·legues i amics de Bo Bardi narren les vicissituds socioeconòmiques i personals que farien intemporal seva obra. Aquest viatge cinemàtic a través dels seus projectes més importants a Sao Paulo i Salvador de Bahia plasmen la poesia de la seva precisió arquitectònica preguntant què resta d'un ésser en la seva obra.
 
Després de la projecció Josep Maria Montaner, arquitecte, crític i docent, ens ajudarà a aprofundir sobre la figura de l'arquitecta.
 
Col·labora:


Patrocina:


Veure el vídeo de la conversa posterior:
Versió per a imprimirPDF version