El Guix a la construcció. I Jornada Tècnica

El Guix a la construcció. I Jornada Tècnica

Tradicionalment, i des de l’antiguitat, el guix i la calç, juntament amb la pedra, la terra, la fusta i la ceràmica, han estat materials emprats en la construcció d’edificis, ja sigui en aquells més monumentals com en els més lligats a l’arquitectura popular.

L’aparició del ciment va fer que la utilització d’aquests dos materials entrés en una davallada que va motivar al seu desús i la consegüent desaparició de l’ofici. Darrerament s’han comprovat els efectes nocius que la utilització del ciment provoca en les construccions i per això, mica en mica, hi ha el convenciment que cal recuperar l’ús d’aquests materials i, molt especialment, en treballs de restauració.

Aquesta recuperació ja ha començat des de fa uns anys pel que fa a l’ús de la calç, però el guix, malgrat subsistir com a material de revestiment d’interior, encara segueix sent el gran desconegut en la majoria d’aplicacions tradicionals, especialment com a material d’exteriors o estructural.

En aquesta jornada, organitzada per l'Ajuntament d'Òdena amb la col·laboració de l'AADIPA i l'ARPARQ, es vol reivindicar el paper del guix i fer un primer repàs a l’estat de la qüestió del seu coneixement i utilització en la restauració a les nostres contrades, amb el convenciment que caldrà seguir amb noves jornades tècniques, teòriques i pràctiques, per retornar el guix al lloc que li correspon.

Consulteu el programa complet clicant aquí.

Cal inscripció prèvia
Versió per a imprimirPDF version