Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imaginary Spaces

Exposició "Imaginary Spaces"

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
L'Arquitecte César Azcárate ens presenta aquesta mostra de fotografies de gran format on converteix espais abandonats en espais nous, en alguns casos imaginaris, en d'altres possibles. Així, prenent com a referència certs edificis buits, la sèrie "Imaginary Spaces" parla de la frontera entre l'imaginari i el real, utilitzant angles diferents i punts de vista inusuals. Les noves perspectives, els espais oblidats i el món imaginari són els tres pilars fonamentals de l'obra.

La selecció de les obres que es mostren pertanyen de ben segur a aquest territori de paisatges inútils i llocs abandonats, situats en l'herència del passat industrial. L'enorme potència dels espais d'aquests llocs sense ús, allunyats del soroll de la producció i de la presència de les màquines, posen en valor la infinita capacitat de suggestió de l'arquitectura anònima que es pretén mostrar.

La frontera entre l'imaginari i el real és el lloc on es desenvolupen els espais d'aquesta sèrie. En ocasions, els espais reals captats per la càmera en una concreta posició, generen una mena d'espai gairebé imaginari. En altres però, la necessitat de crear un nou lloc, aquesta vegada imaginari, partint d'un espai real genera un lloc que bé pogués existir en la realitat. La convivència de les dues estratègies dóna lloc a una col·lecció en procés permanent de "espais imaginaris". La fotografia actua així com a eina en la passió de l'arquitecte per la creació d'espais. Alhora, intenta il·lustrar un homenatge als autors anònims d'aquests llocs sense ús, sense presència humana, silenciosos i gairebé prohibits, escenaris, com a garantia d'un silenci etern en estar proper el seu inevitable final.

En el marc d'aquesta exposició, l'arquitecte realitzarà una conferència el dia 15 de gener a les 19.30 h a la Sala d'Actes de la Demarcació. Al finalitzar, es farà un sopar-col·loqui amb el ponent. Més informació.
Versió per a imprimirPDF version