"Fotografies FUSIÓ". Xavier Vilagran i Cristina Lloret

FUSIÓ és una projecció de cinc obres, en seqüències de dues imatges fusionades darrere les mirades d’uns paisatges interiors i exteriors. D’uns orígens de paisatges nocturns amb 6x6 a un present d’arquitectures diürnes amb píxels, la fotografia esdevé una fusió de paisatges arquitectònics en la memòria, amb infinites seqüències digitals; imatges difoses i enllaçades en la superposició d’un recorregut dipositat en capes d’informació digitalitzada en frames i píxels.
Un tractament digital fusiona diverses imatges per mitjà de la subexposició o sobreexposició del color o de la llum, generant el moviment d’una nova imatge en l’abstracció d’aquest record a través de la informació d’infinites mirades a l’obra. Seqüències retingudes en la retina lluminosa i fusionades en un intermitent fons negre.
Amb Mostra de Fotografies d’Arquitectes, el COAC Girona vol donar a conèixer el treball dels arquitectes Josep M Torra Pla, Oriol Roselló, Xavier Moliner, Narcís Reverendo, Josep M Fortià, Elisenda Massot, Marc Torra i Xavier Vilagran, gràcies als quals s'ha pogut tirar endavant aquest projecte.
Versió per a imprimirPDF version