He acabat arquitectura! I ara què? Exposició de Joves Arquitectes. Recull de Projectes Finals de Carrera 2004-2012

L’exposició He acabat arquitectura! I ara què? Exposició de Joves Arquitectes. Projectes Final de Carrera 2004-2012, dóna a conèixer una setantena de projectes que els estudiants d’arquitectura de les Comarques de Girona han presentat a les escoles d’arquitectura catalanes entre els anys 2004 i 2012, i que per primera vegada inclourà els graduats a l’Escola d’Arquitectura de la Universitat de Girona.

La mostra, que ocuparà tota la seu del Col·legi d’Arquitectes de Girona, s’inicia a la planta baixa de l’edifici, amb la instal·lació "Passar pel tub", que endinsarà a tota aquella persona que la visiti a l’univers personal del Projecte Final de Carrera: cafès, hores de son, materials, idees, nervis, sorolls. Després d’aquest primer contacte, els visitants seran guiats fins a la porta de l’ascensor que caldrà agafar-lo per pujar a la 4rta planta. Allà, s’iniciarà un recorregut que partirà del recull de maquetes dels projectes i, descendint a peu per l’escala es podran contemplar els panells dels projectes, tot creant un recorregut vertical per l'edifici, omplint-lo de vida i permetent al visitant conèixer de dalt a baix l’edifici de la Pia Almoina, actual seu del COAC a la ciutat.

Els joves representen el futur de la professió, i des del Col·legi es vol reconèixer el seu treball, els seu esforç, la seva aposta i la seva il·lusió. Són projectes que demostren una aposta per la recerca de solucions imaginatives, una evident preocupació per les tècniques i els mitjans de representació, una capacitat d’aportar imaginació, i de ser crítics i autocrítics.

Espai web www.heacabatarquitectura.cat

Amb l’objectiu de pretendre també una radiografia col·lectiva de l’estat de la professió a través d’una generació d’arquitectes, la més jove, cada panell ens obra una nova finestra a la pàgina web www.heacabatarquitectura.cat, un espai interactiu que reuneix i exposa els treballs i que pot actuar de plataforma pel primer contacte amb el món real, però també d'eina de consulta per a futurs arquitectes que encara no han acabat. 

Versió per a imprimirPDF version