InTESIS - Conferència del Dr. Arquitecte Ferran Grau

Imatge: 
@ Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El 18 de setembre a les 19.30h s'inicia a la Demarcació de Tarragona el nou cicle de conferències InTESIS amb la presentació de la tesis doctoral de Ferran Grau i Valldosera. Projectes del realisme crític a l’era de la simultaneïtat. Debats sobre la gestió de la informació i les actuacions en la ciutat construïda.

La tesi investiga el significat (mutant) del realisme en l’arquitectura contemporània i, específicament, el realisme crític a través d’una sèrie de projectes construïts a l’Europa Occidental a partir de la dècada de 1980. El realisme crític no és un estil, sinó una actitud arquitectònica que assumeix un compromís amb la ciutat construïda, i amb la complexitat de la globalització i de la nova era de la informació.

El realisme crític arquitectònic adopta diferents formes que el sitúen en el marc de la resistència a lo global, la voluntat comunicativa i d’integració urbana, el compromís social i ambiental, el desenvolupament tecnològic i el pragmatisme programàtic.

Tesi dirigida per Josep Lluís Mateo i co-dirigida per Eduard Bru.

Universitat Politècnica de Barcelona. Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona. Departament de Projectes Arquitectònics. Escola (ETSAB). Barcelona, 2013.
Versió per a imprimirPDF version