Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Dibuix d'una mansió amb jardí

Els jardins de la industrialització al Ter. El dibuix al servei del paisatge. De Manel Vicente

Imatge: 
© Manel Vicente (Colònia Rusiñol)
Del 19 d'abril al 14 de maig es podrà visitar a la seu de Vic del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya l’exposició "Els jardins de la industrialització al Ter. El dibuix al servei del paisatge. De Manel Vicente", amb la col·laboració del Museu del Ter

A tota tasca de conservació del patrimoni cultural, i en aquest cas el que es refereix al patrimoni industrial i les seves relacions amb el riu i el paisatge, l’ha de precedir un estudi i anàlisi interdisciplinari de tots els seus elements.  Matèries com història, biologia, sociologia, geografia, antropologia, art, paisatgisme, fotografia, jardineria, pintura, informàtica,… es fan presents i aporten noves llums sobre el que es treballa. Els industrials del Ter, riu que en aquest cas és element clau que serveix d’unió entre totes les seves indústries, van anar més enllà de crear uns espais netament productius. Es va produir una ocupació simbòlica del territori i una presència singular i identitàries a través de la millora dels espais que envoltaven les colònies i dels seus espais interns mitjançant els jardins que es van crear. 

Aquesta exposició es centra en destacar aquest aspecte paisatgístic, on es proposen varies línies de treball: 

- Ressaltar les característiques i localitzacions d’aquests espais verds i la seva riquesa vegetal. 
- Presentar el procés d’execució material de la representació d’aquests espais modificats. Des dels recorreguts de reconeixement de vegetals, passant per l’elaboració dels esborranys amb la decisió dels criteris de representació, arribant a la impressió definitiva. 
- Constatar la gravetat de la pèrdua d’aquests bens culturals i la necessitat de conscienciar-nos sobre la seva conservació i recuperació. 

Aquests estudis i treballs han quedat recollits en una publicació anomenada “Els jardins de la industrialització del Ter”, en la que també hi ha un inventari vegetal a dia de la publicació del llibre que destaca per la seva riquesa ecològica.” 

Manel Vicente, enginyer agrònom amb Màster en Paisatgisme, i comissari de l’exposició 

Antoni Companys, doctor arquitecte i comissari. 

L’exposició es pot visitar seguint totes les mesures d’higiene i seguretat d’acord amb la normativa sanitària vigent.   protocol covid

 

Amb la col·laboració
            
 

Versió per a imprimirPDF version