Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
edifici blanc

II edició de la jornada: Les tècniques tradicionals en la construcció de l’arquitectura contemporània

Imatge: 
© Centre parroquial A Porcuna. Pablo Millán. Fotògraf: Javier Callejas Sevilla.
L’Associació Grup de Recuperació i Estudi de la Tradició Arquitectònica (GRETA) i la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) organitzen la segona edició de la jornada Les tècniques tradicionals en la construcció de l’arquitectura contemporània, que es realitzarà el dijous 30 de setembre de 2021 (de 9.30 a 19.30 hores), a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles (plaça Major 40). 

Segons Oriol Roselló, arquitecte i director de la jornada, aquesta segona edició és una demostració que les tècniques tradicionals estan presents entre els actors implicats en l’arquitectura de casa nostra. La urgència climàtica, l’apatia envers una modernitat ja caduca i la demanda creixent postcoronavirus per viure en llars amb qualitat ambiental fan que aquestes tècniques vagin, de mica en mica, abandonant la seva posició marginal i experimental per afermar-se, ara sí, com una opció real. 

Si a la primera edició el protagonisme va recaure en la materialització de l’arquitectura contemporània amb tècniques tradicionals, aquesta vegada l’èmfasi es posa en la seva formalització. Per fer-ho, es comptarà amb les ponències de professionals com Xavier Monteys, catedràtic de Projectes arquitectònics a l'Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona; NUA arquitectures amb l'arquitecta fundadora Sra. Maria RiusAlbert Faus, arquitecte vinculat a Cooperació Internacional a Burkina Faso; Miquel Ramis, mestre artesà fundador d’Artífex Balear; Lluís Auquer, arquitecte especialitzat en construcció tradicional a les Comarques de Girona; i Eduard Callís, doctor arquitecte.  

Un cop finalitzades les ponències, s’ha organitzat un sopar al Restaurant Vora Estany del Club Natació de Banyoles. 

Inscripcions a la jornada i programa
Les inscripcions per participar en aquesta segona jornada s'han de formalitzar a través del portal web de la segona edició, on es pot consultar tota la informació relativa de l’edició en curs. Les inscripcions es tancaran el 20 de setembre. 

Més informació
Departament de Cultura
T. 972 41 27 27 o cultura.gir@coac.cat

Versió per a imprimirPDF version