Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Jornada ‘Programes i ajuts per a la rehabilitació’ – 2ª edició

Imatge: 
© ObRE

L’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona, el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Girona i el Col·legi d’Administradors de Finques de Girona organitzen el dilluns 9 d’octubre de 2023, de 9.15 a 12 hores, la segona edició de la jornada ‘Programes i ajuts per a la rehabilitació’. La sessió, que es durà a terme a la seu de l’Observatori (pl. Catedral, 8. Girona) té l’objectiu d’explicar de forma clara, didàctica i concisa, quins programes i ajuts hi ha en cas de realitzar una rehabilitació, tant pel que fa als ajuts Next Generation, com d’altres dels quals ens podem beneficiar i desconeixem la seva existència.

La presentació l’iniciarà Estel Jou, arquitecta i fundadora d’UNDOS Arquitectura, que explicarà, de forma general, de quins programes i ajuts ens podem beneficiar alhora de rehabilitar casa nostra. A més, exposarà què és i com funcionen les cooperatives d’habitatges i el sistema de masoveria, que ens poden ajudar en l’adquisició o lloguer d’un habitatge. Tot seguit, Emma Carrillo, arquitecta tècnica i representant del Col·legi d’Administradors de Finques de Girona (Cafgi), explicarà què són i com funcionen els ajuts Next Generation, i sobretot, quina és la valoració d’aquests després de més d’un any d’existència. Finalment, David Saura, vicepresident del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Girona (API), farà una intervenció on ens parlarà sobre la incidència de la certificació d’eficiència energètica en les compravendes i en els lloguers.

Al llarg de la jornada s’exposaran dos casos de programes actius que tenim a l’abast a les comarques gironines. Per una banda, Jordi Ayats, director de la Fundació Europace, presentarà el programa Garrotxa Domus, en funcionament a la Garrotxa i altres comarques, un servei integral de rehabilitació energètica d'habitatges on s'ofereix un assessorament tècnic durant tot el procés de reforma, un assessorament administratiu en la tramitació i gestió de subvencions i bonificacions, i un assessorament financer de les solucions de finançament existents en el mercat. Per altra banda, Silvia Vidal ens explicarà els Ajuts Leader, que es localitzen als municipis rurals, i tenen la voluntat de fomentar inversions i projectes que generin activitat econòmica, creació d’ocupació, retorn de talent jove i l’aposta per protegir el medi ambient, entre d’altres.

Programa
9.15 h.- Benvinguda institucional
Sr. Marc Riera, president de l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona
Sr. Joan Company, president del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Girona
Sr. Francesc X Quintana, president del Col·legi d’Administradors de Finques de Girona

9.30 h.- Introducció de la jornada i presentació de l’Observatori
Sra. Isabel Granell, directora de l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona

9.45 h.- Enfoc general dels ajuts i programes. Cooperatives d’habitatge i Masoveria
Sra. Ester Jou, arquitecta i fundadora estudi Undosarquitectura

10.15 h.- Ajuts Next Generation: què són i com funcionen. Valoració
Sra. Emma Carrillo, arquitecta tècnica, administradora de Finques i vocal de la Junta de Govern del Col·legi d’Administradors de Finques de Girona

10.30 h.- Descans

11.00 h .- Programa GarrotxaDomus
Sr. Jordi Ayats, director de la Fundació Europace

11.15 h.- Ajuts Leader
Sra. Sílvia Vidal, tècnica ADRINOC

11.30 h.- Certificació d’eficiència energètica en les compravendes i els lloguers
Sr. David Saura, vicepresident del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Girona

12.00 h.- Comiat

Inscripcions obertes
Inscriu-t’hi. La jornada es podrà seguir de forma online i presencial.

Versió per a imprimirPDF version