Maneres d'habitar: Habitar en comunitat

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
En el marc del cicle de conferències "Maneres d'habitar", organitzat per l'Escola Sert, el proper dimarts 16 de juny tindrà lloc la sessió "Habitar en comunitat", a càrrec de l'arquitecte Carles Baiges, de Lacol.

L'habitatge col·lectiu és un àmbit on, paradoxalment, els seus usuaris han tingut poc protagonisme en la seva promoció i definició. Tant en promocions públiques com privades, les unitats de convivència solen arribar un cop acabat l'edifici o, com a molt, durant les últimes fases de disseny. El què i el com es decideix entre la promotora i els equips tècnics. Els seus futurs habitants són éssers desconeguts, abstractes o imaginaris, representats per les normatives o per "el que el mercat vol", el que es ven més i a millor preu, deixant al marge a qui no s'ho pot permetre.

No és el cas de les cooperatives d'habitatge, on la futura comunitat sol ser la impulsora de la promoció, un fet diferencial que té la capacitat de generar un impacte en el procés i en el resultat. Quines són les característiques d'aquest model? Quins els elements necessaris? Quines les potencialitats? Com s'està materialitzant a casa nostra?

Carles Baiges Camprubí és arquitecte per l'ETSAB i màster en Sociologia Urbana per la Universitat van Amsterdam. És un dels socis fundadors de Lacol, una cooperativa d’arquitectes que treballa amb l’arquitectura per a la transformació social, com una eina per a intervenir en l’entorn proper de manera crítica.La sessió es retransmetrà en directe a través de la plataforma Microsoft Teams. Els inscrits rebran un correu el dia abans amb l'enllaç per accedir a la sessió.

Consulteu les properes conferències del cicle.
Versió per a imprimirPDF version