Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Curs pràctic sobre el CTE 2019 I Els requisits d'ajuts de rehabilitació d'habitatges

Imatge: 
Pexels
Els edificis consumeixen el 27% de l’energia de Catalunya, percentatge que s’eleva al 40% a Europa. El nostre paper com a professionals del sector de la construcció és fonamental per poder disminuir el consum energètic als edificis, i ajudar a revertir la situació d’emergència climàtica en què ens trobem. El Document Bàsic d’Estalvi d’Energia del Codi Tècnic de l’Edificació contribueix a aquesta reducció de consum d’energia, establint els paràmetres que han de complir els edificis d’energia gairebé zero, les transmitàncies màximes dels tancaments, la contribució d’energia renovable mínima han de tenir els edificis... 

El 60% dels edificis a Catalunya és anterior a 1980 i, per tant, a falta de rehabilitació, no disposa d’aïllament tèrmic. Aconseguir que la rehabilitació energètica deixi de ser una excepció i sigui una realitat generalitzada és el gran repte del sector de la construcció. Per assolir-lo és necessari l’impuls de l’administració, la implicació del sector privat i la conscienciació de la ciutadania.

La nova directiva europea sobre eficiència energètica als edificis prevista per 2023, donarà una gran empenta a la rehabilitació.

Els fons Next Generation són un pla de recuperació sense precedents, per sortir de la crisi causada  per la pandèmia de la COVID 19. Els quatre eixos principals d’aquest pla són la transició ecològica, la transició digital, la cohesió territorial i social, i la igualtat de gènere. Una part important d’aquests recursos són per la rehabilitació dels edificis, establint com a marc comú a les ajudes, que cal reduir el 30% del consum d’energia primària no renovable de l’edifici.

Aquest curs ens ajudarà a aplicar el Document Bàsic d’Estalvi d’energia als nostres projectes de rehabilitació i obra nova, contribuint a que el parc dels edificis arribi a ser més sostenible energèticament. Alhora, als exercicis es plantejarà quines mesures de rehabilitació compleixen amb el Codi Tècnic de l’Edificació i amb el requisit d’estalvi del 30% en consum d’energia primària no renovable, necessari per accedir als fons Next Generation.

Destinataris
Persones implicades en el procés de disseny i construcció dels edificis i les rehabilitacions: equips d’arquitectura, arquitectura tècnica, enginyeries, enginyeries tècniques...

El curs se centrarà a explicar les diferències respecte al CTE anterior i en les estratègies per complir els requeriments normatius i dels fons Next Generation.

Trobareu més informació al web de l'Escola Sert.

Us hi podeu inscriure aquí.
Versió per a imprimirPDF version