Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

El Col·legi d'Arquitectes cedeix a la ciutat de Manresa una exposició que repassa l'evolució constructiva de La Seu

Imatge: 
© Fermí Batallé
Aquesta exposició, comissariada per Fermí Bataller i Francesc Rafat, i organitzada per la Demarcació de les Comarques Centrals del COAC, es trasllada a l'Espai Oliba de la Col·legiata Basílica de Santa Maria de Manresa.

El Col·legi d'Arquitectes i els autors han acordat cedir l'exposició a la ciutat de Mnaresa per contribuir a la difusió del seu patrimoni arquitectònic i històric. A partir d'ara, els visitants de la Seu podran descobrir la història del temple a través d'un vídeo i de maquetes impreses en 3D que repassen les diferents etapes constructives de la basílica.

La mostra té el seu origen en les modelitzacions en 3D de l’evolució constructiva que Fermí Bataller va crear per al documental La Seu de Manresa, set segles de vida, que també es pot veure a la mateixa sala. Mitjançant la tecnologia d’impressió 3D, s’han realitzat maquetes de les diferents èpoques constructives de la Seu de Manresa, des de l’església romànica del segle XII, fins a la basílica actual. 

Aquest treball vol ser també un petit homenatge al mestre d'obres Berenguer de Montagut, de qui sabem tan poc, però que fa set segles va concebre aquest temple i va posar tot el seu saber al servei de la ciutat que li feia confiança.

La inauguració de l'exposició serà el dimarts 24 de gener, a les 18.30 h a l'Espai Oliba de la Basílica de La Seu de Manresa.

A l'acte hi intervindran: Sr. Guim Costa, degà del Col·legi d'Arquitectes; Sra. Claudina Relat, presidenta de la Demarcació de les Comarques Centrals del Col·legi d'Arquitectes; Il·lm. Sr. Marc Aloy; alcalde de Manresa; Excm. Mons. Romà Casanova, bisbe de Vic; Il·lm. Mn. Joan Hakolimana, rector de la basílica de la Seu.

L’exposició es complementa amb un llibre-catàleg que es pot adquirir a la seu de Manresa i de Vic del Col·legi d'Arquitectes (preu: 10 €).
Versió per a imprimirPDF version