Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

1 - És necessari impermeabilitzar els balcons i terrasses?

Sí, segons estableix el DB HS1 de protecció contra la humitat, els balcons i terrasses tenen la consideració de coberta i per tant cal impermeabilitzar-los i resoldre les trobades de la impermeabilització amb els elements perimetrals.

(Data de publicació: juliol 2020)

2 - És obligatòria la col·locació de làmines impermeabilitzants a totes les cobertes?

El DB HS1 contra la humitat, estableix l'obligatorietat de col·locació de làmina impermeabilitzant per a les cobertes planes.

Per a les cobertes inclinades inclou una taula que relaciona el material d'acabat de la coberta amb el pendent mínim que ha de tenir, per sota de la qual caldrà col·locar una làmina o un element d'impermeabilització.

(Data de publicació: juliol 2020)

3 - És obligatori preveure un graó a les obertures de sortida als balcons i terrasses, a fi d'evitar l'entrada d'aigua a l'interior?

El DB HS1 de protecció contra la humitat, estableix dues formes de realitzar una obertura de sortida a balcons o terrasses.

La primera, en efecte, preveu un graó de 20 cm per sobre de la capa d'acabat del balcó o terrassa, impermeabilitzant a més els brancals fins a 15 cm per sobre del graó.

La segona preveu enretirar l'obertura 1 metre del pla vertical de façana, conjuntament amb altres condicions per als pendents.

Segons els comentaris al mateix DB, la pretensió és evitar que els paraments verticals agafin humitat per esquitxades de l'aigua de pluja i que, en el cas que el balcó o terrassa estigui limitat per parets, hi hagi acumulació i posterior entrada d'aigua a l'interior de l'edifici.

Qualsevol opció que eliminés aquest risc i permeti mantenir sense humitat els paraments verticals, s'ajustaria al que pretén el DB, com sempre a criteri i sota la responsabilitat del projectista.

(Data de publicació: juliol 2020)

4 - Cal preveure a les cobertes planes sobreeixidors o gàrgoles que permetin extreure les aigües pluvials en cas d’obturació dels baixants?

El DB HS1 estableix l'obligació de col·locació de sobreeixidors en els casos de cobertes planes amb tancament perimetral sempre que:

      1. Hi hagi un únic baixant
      2. Quan per la configuració de la coberta (pendents, forma, etc.) l'aigua no pugui arribar a un segon baixant o que, tot i poder arribar-hi, es pugui comprometre l'estabilitat de la coberta per la sobrecàrrega d'aigua.

    A efectes del DB HS1 de protecció contra la humitat, els balcons i les terrasses tenen consideració de cobertes i per tant cal tenir establerts sistemes que impedeixin l'acumulació d'aigua al seu interior.

    (Data de publicació: juliol 2020)

    5 - És obligatori per normativa preveure goteró als elements sortints de façanes?

    Per tal d'evitar que l'aigua que s'escorre de les cornises, escopidors i remats provoqui humitats als paraments inferiors, el DB HS1 estableix l'obligació que aquests elements sortints disposin de goterons, fixant la distància mínima entre el tancament i el goteró.

    (Data de publicació: juliol 2020)

    6 - Cal prescriure en el projecte proves d'estanquitat per a les cobertes?

    El DB HS1 de protecció contra la humitat, no estableix cap obligació de prescriure proves d'estanquitat a les cobertes.

    Tot i la voluntarietat d'aquestes proves, la seva realització permet donar garantia al control d'execució i a l'obra acabada.

    En el cas de cobertes inclinades (pendents > 5%), les proves d'estanquitat seran diferents en funció de la composició de la coberta (presència o no de capa d'impermeabilització, encavalcament de les peces que la componen (teules, plaques...). En funció d'aquesta composició les proves determinaran la correcta execució d'una part o del total.

    En el cas de cobertes planes, on sempre hi haurà capa d'impermeabilització, les proves d'estanquitat asseguren la correcta col·locació d'aquesta capa, l'execució correcta dels seus junts, i el que és més important, la correcta execució de les trobades amb els paraments perimetrals i amb els sistemes de recollida d'aigua, on majoritàriament apareixen els problemes constructius de les cobertes.

    (Data de publicació: juliol 2020)

    7 - Cal prescriure en el projecte proves d'estanquitat per a les façanes?

    El DB HS1 de protecció contra la humitat, no estableix cap obligació de prescriure proves d'estanquitat a l'aigua per a les façanes.

    Tot i la voluntarietat d'aquestes proves, la seva realització permet donar garantia al control d'execució i a l'obra acabada.

    En funció de la solució constructiva de la façana, habitualment, les proves d'estanquitat a l'aigua, determinaran la correcta execució de les trobades entre la part opaca i la part vidriada i, en última instància, els possibles defectes de les fusteries i elements que la componen.

    (Data de publicació: juliol 2020)