Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Rehabilitació

Next Generation: nou curs sobre el Llibre de l'Edifici Existent per a la rehabilitació

Imatge: 
© Andres Flajszer
El Consell Superior de Col·legis d'Arquitectes d'Espanya (CSCAE) llança un curs asíncron sobre el Llibre de l'Edifici Existent per a la rehabilitació, instrument previst en els Programes d'ajuda en matèria de rehabilitació residencial i habitatge social del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (RD 853/2021), convocats en el marc dels fons Next Generation.

El curs, gratuït i exclusiu per a arquitectes col·legiats, es centra en el programa 5 del RD 853/2021. Atès el caràcter tècnic del Llibre de l'Edifici Existent, que inclou entre altres qüestions una avaluació del potencial de millora de l'edifici i un pla d'actuació per a la renovació d'aquest, la seva realització només pot dur-la a terme un tècnic competent en el marc de la LOE.

La documentació del curs es basa en l'Annex I del RD 853/2021, que conté un índex amb la informació mínima que ha d'incloure el Llibre. Així, amb l'objectiu de facilitar als tècnics l'elaboració del Llibre, el curs desenvolupa aquest índex a partir de 4 blocs:

- Dades Generals
- Documentació de l'edifici i el seu estat de conservació / Manual d'ús i manteniment
- Potencial de millora de les prestacions de l'edifici / Pla d'actuacions per a la renovació de l'edifici
- Resum del llibre per als propietaris

Una de les principals funcions del Llibre és proporcionar informació als propietaris i usuaris de l'edifici, per la qual cosa és fonamental que s'elabori un resum dirigit a ells, escrit en un llenguatge pràctic i fàcil d'interpretar per persones sense coneixements tècnics en construcció, i que incideixi en els avantatges que podrien apreciar en el seu edifici amb l'execució de les actuacions proposades, així com, si s'escau, les recomanacions per a un millor aprofitament dels ajuts a la rehabilitació vigents en aquest moment.

Els arquitectes col·legiats poden accedir al curs a través del Campus Virtual de l'Escola Sert, amb el seu usuari i contrasenya web habituals.

17/03/2022
Tornar