Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Dimecres Tecnològics: Projectes de Rehabilitació d’Estructures en Edificació

El 30 de maig, tindrà lloc a plaça Nova la propera sessió de Dimecres Tecnològics. Aquesta vegada, arquitectes de l'estudi BIS structures ens parlaran sobre projectes de rehabilitació d’estructures en edificació.

La jornada l'organitza el nou Grup de Treball d'Estructures del COAC, i anirà a càrrec del doctor arquitecte David Garcia Carrera, Director General de BIS structures i president de l'Associació de Consultors d'Estructures (ACE).

La sessió s’estructurarà en 3 blocs temàtics:

· Primer es parlarà de la importància d’una bona diagnosi com a pas previ al projecte per tal d’afrontar amb èxit la rehabilitació estructural: un ull clínic que avaluï l’estructura en el seu estat inicial de manera precisa, amb un ple coneixement de les característiques i de l’estat de conservació en el seu estat actual.

· Seguidament, parlarem del projecte de rehabilitació, on a diferència d’un projecte d’obra nova, és indispensable fer una anàlisi exhaustiva del procés constructiu que es durà a terme en fase d’obra. A més a més, caldrà dimensionar els reforços dels elements estructurals en funció dels condicionants del projecte.

· Finalment, parlarem de la necessitat de fer un seguiment continuat durant l’execució de l’obra per donar resposta als inevitables imprevistos que acostumen a sorgir en aquest tipus d’actuacions. La visió global en totes les fases facilitarà la resolució dels dubtes que les noves dades recavades a l’obra puguin aportar, així com l’execució dels detalls específics, moltes vegades únics per a cada obra.

En definitiva, només el coneixement profund i exhaustiu de les tècniques constructives permet una intervenció eficaç en l’estructura existent. Durant la sessió acompanyarem amb exemples tot el procés de rehabilitació estructural, de la diagnosi a l’obra.

Recupera la sessió:

Versió per a imprimirPDF version