ilustració d'un estudi.

Jornada d'estudi sobre protecció d'interiors patrimonials

Imatge: 
© Ajuntament de Barcelona

L'Agrupació d'Arquitectes per a la Defensa i la intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) ha organitzat, en col·laboració amb el Servei d'Arqueologia de Barcelona, una Jornada d'estudi sobre protecció d'interiors patrimonials. La Jornada serà el proper divendres 15 de novembre de 2019, de 9 a 14 hores, a la Sala d'Actes del COAC (Plaça Nova, 5). 

Recupereu el vídeo de la jornada:Es proposa una jornada de reflexió i debat entorn de la protecció dels interiors patrimonials privats. Quines actuacions s’estan duent a terme a Barcelona? Com protegir els interiors no catalogats? Cal legislar, informar o educar?

Exposarem la situació actual a través de l’experiència de diferents agents -arquitectes, historiadors de l’art, conservadors-restauradors i col·leccionistes- i presentarem què s’està fent des de les administracions públiques per respondre al repte de protegir els interiors patrimonials.

Per tal d'ampliar la nostra visió, mirarem què s’està realitzant en àmbit internacional. Conclourem la sessió de comunicacions orals amb dues convidades que vindran de Bèlgica per explicar les propostes posades en pràctica per l'Agència Valona del Patrimoni per respondre a aquest repte. Finalment, la trobada conclourà amb un debat obert a tots els assistents on esperem generar idees que col·laborin a protegir aquest patrimoni.

Aquesta jornada d'estudis té el seu origen en el projecte de El mosaic del meu barri. Desenvolupat pel Servei d'Arqueologia des del 2017, el projecte té com a objectius descobrir, valorar i conservar els mosaics de la ciutat.  La feina desenvolupada ens ha portat a qüestionar-nos sobre la protecció dels mosaics, alguns dels quals hem vist com desapareixien en el decurs del projecte. Aquest qüestionament és tan vàlid per als mosaics com per la protecció dels altres elements d'interiors patrimonials.

Veure el programa

La jornada és gratuïta, però cal inscripció prèvia al correu: mosaicdelmeubarri@bcn.cat 

Versió per a imprimirPDF version