Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona 2019


PRESENTACIÓ

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) té com a funció destacable mostrar la tasca professional dels arquitectes per a la difusió, en el conjunt de la societat, dels valors de l’arquitectura; acció que desplega en múltiples formats que convergeixen en les actuals Mostres d’Arquitectura de Catalunya que abasten tot el territori.

En aquest sentit, des del 1997, la Demarcació de Girona del COAC convoca anualment els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona, que volen posar en valor l’arquitectura feta en l’àmbit territorial de la demarcació, per tal de mostrar l’excel·lència i l’esforç col·lectiu dels professionals. Als premis es poden presentar obres que aborden diferents escales de treball, diverses formes d’intervenció i entorns dispars, i s’adscriuen en una de les quatre categories següents: Arquitectures, Interiors, Paisatges i Efímers.

Després de vint-i-dos anys, aquests han esdevingut un referent entre els professionals de l’arquitectura i la construcció.

Els successius Jurats també han contribuït a que tinguin un ressò més enllà de les fronteres del seu territori. Arquitectes de reconegut prestigi com José Antonio Martínez Lapeña, Esteve Bonell, Francisco Javier Mangado, Javier García-Solera, Josep Lluís Mateo, Alfredo Payá Benedito, Ramon Vilalta, Emilio Tuñón, Jordi Garcés, Carles Ferrater, molts d’ells Premis Nacionals d’Arquitectura, i els recentment Premi Pritzker 2017 RCR Arquitectes, han contribuït a que això sigui possible.

MÉS DE 600 PROJECTES I 22 ANYS DE TRAJECTÒRIA

Des de l’any 2011, els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona tenen un espai web propi on s’hi poden consultar les més de sis-centes referències de projectes d’arquitectura, rehabilitació, arquitectura efímera, interiorisme i projectes d’exteriors. Una informació que s’actualitza a cada edició, esdevenint un instrument per a la difusió de l’arquitectura contemporània, que ajuda a fer de cada treball individual una experiència col·lectiva en contínua evolució.

Aquest espai a Internet està vinculat a l’Arxiu Històric del COAC, amb la voluntat d’anar reunint el patrimoni arquitectònic passat i present posant-lo a l’abast del conjunt de la societat.

.- Portal 22a edició dels Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona 2019

.- Catàleg Arquitectura Contemporània de les Comarques de Girona

.- 
 CANAL YOUTUBE COAC GIRONA

Versió per a imprimirPDF version