VISITA GUIADA A L'AULA DE NATURA DEL PARC DEL FALGAR

La Delegació del Vallès gaudeix d'una visita guiada a l'Aula de Natura del Parc del Falgar

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
La Delegació del Vallès del COAC va gaudir fa uns dies d'una interessant visita guiada a l'Aula de Natura del Parc del Falgar, a Les Franqueses del Vallès.

Es tracta d'un edifici singular d'una planta dividit en tres mòduls. Una construcció pensada per integrar-se en l'entorn amb l'estructura i els materials utilitzats. Les parets són de fusta i els sostres de xapa metàl·lica, a excepció de la paret sud que està formada per un mur Trombe, una construcció a la qual se li adhereix terra compactada perquè faci d'aïllant tèrmic i mantingui l'interior amb una temperatura estable a l'estiu i a l'hivern.

Els tres edificis estan units entre si amb passadissos i vestíbuls vidrats per mantenir la visual nord-sud del parc. A la part est, se situa l'edifici on hi ha la sala d'exposicions i els lavabos; al centre, una zona de serveis i administració amb diversos despatxos i oficines; i a l'oest, la sala de formació i un auditori.

L'Aula de Natura també s'ha concebut com a un edifici energèticament sostenible i autosuficient amb una instal·lació fotovoltaica de 18 plaques. Aprofita el sistema geotèrmic dels pous canadencs per filtrar l'aire de l'exterior i aconseguir fluxos freds o calents depenent de l'època de l'any.
23/11/2021
Tornar