Dimecres Tecnològic

Dimecres Tecnològic: Mesures passives de protecció contra incendis

Imatge: 
© Wikimedia
Malgrat la situació actual els Dimecres Tecnològics no s'aturen, continuen en format virtual. Així, el Grup de Treball d'Instal·lacions del COAC reprèn la sessió que s'havia de celebrar a Tarragona i que es va haver de cancel·lar, i la farà finalment el 29 d'abril a les 11 h.

Presentarà l'acte Pere Castelltort, secretari de la Junta de Govern del COAC, que explicarà la programació i el funcionament dels propers Dimecres Tecnològics. Seguidament, comptarem amb la participació de l'arquitecte Xavier Solé, del Departament de Llicències i Inspecció del Districte d'Horta-Guinardó de Barcelona, que compta, entre altres, amb la Certificació de Nivell Bàsic i Avançat de Tècnic en prevenció d’Incendis (Institut de Seguretat Pública de Catalunya, 2013).

Solé parlarà sobre protecció contra incendis i, concretament, sobre les mesures passives, que afecten el disseny del projecte i la construcció de l'edifici, facilitant l'evacuació dels usuaris en cas d'incendi i retardant l'avanç del foc perquè no s'estengui molt de pressa.

La finalitat de la jornada és oferir una visió global i conceptual per entendre què significa el risc d’incendi i com materialitzar en el projecte bàsic el compliment de les prescripcions tècniques en matèria de seguretat en cas d’incendi.

Programa:

1. Teoria de foc: els components, les classes de foc, etapes d’un incendi...
2. Prevenció contra incendis: reacció i resistència al foc, protecció passiva i activa, control de fums, normatives, terminologia
3. Compartimentació: sectorització, tipus d’escales, locals de risc especial, espais ocults, façanes, cobertes
4. Estructura: principal i secundària, lineal i superficial, formigó armat, acer, fusta, fàbrica
5. Evacuació: ocupació, nombre de sortides, recorreguts d’evacuació, protecció d’escales, dimensionat, espai exterior segur, accessibilitat bombers, ascensor emergència
6. Extinció: detecció, alarma, extintors, sistemes hídrics, sistemes d’extinció automàtica d’aigua i químics
7. Projecte bàsic: contingut segons el CTE-SI i apartats del SUA i HS
https://www.escolasert.com/ca/oferta-formativa/curs-prevencio-incendis
Versió per a imprimirPDF version