Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
vall de l'hidrogen catalunya

Jornada sobre l'hidrogen verd com a vector energètic per a la descarbonització de les ciutats

Imatge: 
GIxSU
L'Agrupació d'Arquitectura i Sostenibilitat (AuS) organitza una taula rodona el dimarts 14 de setembre a les 18.30 hores que, sota el títol "L'Hidrogen verd, vector energètic renovable per a la descarbonització de les ciutats el 2050",  parlarà sobre el potencial i recorregut de l'Hidrogen verd en les matrius energètiques de la cadena de valor dels materials i el transport; de l'energia, les xarxes de subministrament i les centrals d'energia District H&C; a l'arquitectura i a l'urbanisme, per assolir la descarbonització de les ciutats el 2050.

L'acte es realitza amb la  col·laboració del GIxSU, Grup d'Interès per la Sostenibilitat Urbana, integrat per AuS, el GBCe, Ecounión i la Cambra d'Empreses de Serveis Professionals a la Construcció, IDAEA/CSIC i BSI, Biomimetics Sciences Institute. El GIxSU és La Vall de l'Hidrogen de Catalunya, elegible a PERTE H2 CAT.  

Programa:
18.30 h Benvinguda a càrrec de la presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC, Sandra Bestraten.  

18.40 h Presentació de la taula i introducció del debat a càrrec de Sergi Lopez-Grado, membre d'AuS i president del GixSU.

18.50 h Inici de la taula rodona amb la participació de:

Jordi Cartanyà, coordinador de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, Universitat Rovira i Virgili 
Vall de l'Hidrogen de Catalunya: vols saber quins són els primers passos de la creació, a Catalunya, d'un ecosistema de generació i ús d'hidrogen renovable? L'Hidrogen renovable serà un vector energètic clau per la neutralitat climàtica.

Juan Ramón Morante, director del IREC, Institut de Recerca d'Energia de Catalunya
Els gassos renovables en el sector residencial: els propers anys l’electrificació i la descarbonització comportaran canvis radicals en l’ús i consum d’energia. En aquest context, els gasos renovables, essencialment hidrogen i biometà, obtinguts a partir de la utilització d’energies renovables i font biogèniques del carboni ( residus, fangs,...) esdevindran una clara alternativa per substituir l’actual consum de font energètiques d’origen fòssil. En aquesta contribució es farà un repàs de la situació europea prevista pel 2030 i pel 2050 en l’ús de gasos renovables (H2, bio-SNG) partint de l’actual situació d’infraestructures disponibles, de les previsions d’inversions per  dur a terme las transformacions així com els costos previsibles de l’energia (€/kWh) i de les tecnologies disponibles. Tanmateix, també es presentaran noves perspectives i conceptes per nous edificis i comunitats energètiques.

Licínio Alfaro, cap del Departament de Construcció Sostenible de l’ITeC 
Quan la sostenibilitat ho aguanta tot: Reflexió sobre el concepte de Sostenibilitat que s’utilitza en els nostres dies, la parcialitat en la seva aplicació i el necessari, de fet, obligatori, canvi de rumb que ha de tenir la nostra presa de decisió en l’àmbit Arquitectònic, Urbanístic i Constructiu.

Jesús Hernández Vallverdú, CEO  SOMFETS, SL, Dr. Enginyer Industrial, Enginyer Tècnic Agrícola

Xavier Sabaté, president de la Comissió Logístics Green Deal de Barcelona Centre Logístic Catalunya

20.00 h Debat i preguntes

20.20 h Conclusions i cloenda a càrrec de Núria Pedrals, presidenta d'AuS

A la fila 0 comptarem amb la presència de:

Jordi París, arquitecte, president de la Cambra d’Empreses de Serveis Professionals a la Construcció

Sander Laudy,
arquitecte, director B01 arquitectes, membre GBCe

Eulàlia Figuerola, arquitecta, membre GBCe

Abert Cuchí, arquitecte, professor UPC

Felip Pich-Aguilera, arquitecte

Xavier Querol, investigador IDAEA/CSIC

Pere Monras, president del BSI, Biomometics Sciences Institute

Ignasi Sanfeliu, arquitecte, professor UPC

El format serà online i cal inscripció prèvia. 

Si hi voleu assistir de forma presencial, cal que envieu un correu electrònic a auscatalunya@coac.cat . Les places són limitades.

L'acte es podrà seguir per streaming a través del canal youtube del COAC. 
Versió per a imprimirPDF version