Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
2 nenes mirant per una finestra.
Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Jornada al COAC sobre legislació i salut

El proper dilluns 17 de desembre, tindrà lloc a plaça Nova la jornada "Salut versus Legislació", organitzada pel Grup de Treball de Salut i Arquitectura del COAC. 

L'aforament està complet, però la jornada es podrà seguir en directe per streaming (cal registrar-se com a "convidat" indicant el nom).

Cada vegada hi ha més casos de persones afectades per símptomes de salut derivats de la Qualitat de l'Ambient Interior, tot i que els edificis compleixin els requisits legals actuals. Cal conèixer de manera més concreta els condicionants i límits de la legislació per definir les opcions que hi ha per construir i rehabilitar edicifis que aportin salut als seus usuaris. L'objectiu de la jornada és, doncs, avaluar la normativa actual, tant en contaminants químics com en camps electromagnètics, per evidenciar el seu impacte sobre la salut de les persones.

Comptarem amb les següents intervencions:

· Introducció: M. Carmen Ruiz Martin, metge de família i experta en Medicina Ambiental.

· Legislació de químics (qualitat de l'aire interior): Francisca López Crespi, metge del treball i tècnic de prevenció de nivell superior d'higiene industrial, seguretat i ergonomia.

· Legislació de camps electromagnètics: Silvia Martínez Marcos, metge del treball i experta en Medicina Ambiental.


Grup de Treball de Salut i Arquitectura
El Grup de Treball de Salut i Arquitectura pretén agrupar professionals de diferents àmbits –principalment arquitectes, però també metges, sociòlegs, etc.– interessats en la relació dels espais i la construcció amb la salut de les persones.

La influència de l'arquitectura en la salut és un aspecte cada cop més conegut. Avui dia sabem que hi ha algunes malalties i trastorns associats a l'entorn on vivim, tant pel que fa als espais oberts com als interiors. Els materials de construcció, per exemple, o els sistemes constructius, amb espais cada cop més hermètics, poden afectar negativament la salut dels usuaris. L'objectiu del Grup és unir sinergies i establir línies de treball per tal de conscienciar a la societat sobre aquest tema i d'influir a nivell professional, polític i legislatiu per obtenir un hàbitat més sa.

Recupera la jornada en vídeo:

Versió per a imprimirPDF version