Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Càlcul i definició de Ponts Tèrmics en projectes de rehabilitació

Next Generation: Càlcul i definició de Ponts Tèrmics en projectes de rehabilitació

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
En el marc de les convocatòries d'ajuts dels fons Next Generation, l'Oficina Tècnica de Rehabilitació (OTR) del COAC organitza una nova jornada en línia enfocada en les eines de software i programes informàtics per realitzar Certificats d'Eficiència Energètica.

Recordem que, per sol·licitar els ajuts del Programa 3 (edificis) i 4 (habitatges), cal presentar tres certificacions energètiques per justificar que s'han assolit les reduccions exigides (CEE de l’estat inicial previ a les obres, CEE del projecte de rehabilitació i CEE final).

La jornada, adreçada als arquitectes col·legiats, anirà a càrrec de l’acadèmia ISOVER-Placo del grup Saint-Gobain, i es centrarà en els ponts tèrmics, la seva rellevància en els Certificats Energètics i com realitzar el seu càlcul amb el software THERM. 

Durant la sessió es presentarà un cas pràctic per a la millora de l’eficiència energètica dels edificis i, en concret, s'explicarà com abordar els ponts tèrmics en projectes de rehabilitació residencial per ajudar-nos a introduir les dades i calcular correctament les millores energètiques per complir amb les exigències dels fons Next Generation.

Programa THERM
THERM és actualment un dels softwares més reconeguts per al càlcul dels ponts tèrmics. La seva anàlisi de modelatge bidimensional es basa en càlculs de flux de calor mitjançant elements finits i permet modelar geometries complexes. THERM és gratuït i es pot descarregar aquí.

Ponts tèrmics
Els ponts tèrmics tenen un protagonisme fonamental en el nou Document Bàsic d’estalvi de l’energia del CTE, ja que afecten directament la resistència tèrmica del conjunt del tancament pel fet que presenten diferents valors de conductivitat. 

Per tant, els ponts tèrmics seran parts sensibles dels edificis on caldrà posar-hi especial atenció per la seva influència directa en el comportament tèrmic, doncs comporten minoracions de la resistència tèrmica respecte a la resta del tancament i són habitualment punts de pèrdua de calor i fred.

Inscripcions
La jornada és gratuïta, però cal inscripció prèvia.


Amb el suport de:
Versió per a imprimirPDF version