Propers Actes
Caravana E-tron drive. Conducció vehicle elèctric AUDI
Caravana E-tron drive. Conducció...
Xerrada: Projecte de rehabilitació de la fàbrica de l...
Xerrada: Projecte de...
Presentació del llibre “El tamaño de la forma”, d'Agustí Obiol
El tamaño de la forma va ser escrit per Agustí Obiol l’any 2012, sense arribar a editar-se. Tretze anys més tard, per iniciativa dels arquitectes Josep Lluís Mateo i Cecilia Obiol, filla de l’autor, l’obra ha estat publicada per Puente Editores.
El dia 28 d'abril a les 19h comptarem amb la participació dels arquitectes Cecília Obiol, Josep Lluís Mateo, Robert Brufau i Lluís Escudero.
Inscriu-t'hi

Club de lectura: "Una habitació pròpia". Virginia Woolf (1929)
A les primeres pàgines del seu llibre “A Room of One’s Own” (1929), Virginia Woolf va escriure: “...una dona ha de tenir diners i una habitació pròpia si vol escriure ficció.” Aquesta frase, que s’ha fet molt popular entre el moviment feminista, ha estat escollida per titular el cicle HABITACIÓ PRÒPIA!, organitzat per l’Agrupació Sènior/a del COAC. El cicle es dedica a concretar mesures per garantir el Dret a l’Habitatge i es desenvoluparà des de l’abril fins al desembre. Per tant, des d’aquest onzè Club de Lectura en endavant, ens concentrarem en llibres que abordin el tema de l’habitatge. El dotzè, per exemple, es dedicarà a "Saber habitar, Oikonomikós" (381a.C) de Xenofont.
En concret, a "Una habitació pròpia", Virginia Woolf aborda les circumstàncies que afecten les dones per desenvolupar el seu talent artístic i respon a la pregunta “què necessiten les dones per escriure?”.
Virginia Woolf, va néixer a Londres l’any 1882, va ser novel·lista, assagista i crítica literària. Va formar part del grup de Bloomsbury amb altres escriptors, artistes i intel·lectuals. El 1917 va fundar l’editorial Hogarth amb el seu marit Leonard Woolf. Va escriure novel·les, entre les quals destaquen "La senyora Dalloway", "Al far", "Les ones" o "Orlando", i també assaigs com "Una habitació pròpia". L’any 1941 es va suïcidar llençant-se al riu Ouse.
Comptarem amb la participació de:Isabel Castiñeira, arquitecta, professora titular del Departament d’Urbanisme, Territori i Paisatge (DUTP) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) fins a la seva jubilació. Des de llavors es va agrupar a Sènior/a. En l’actualitat forma part del Comitè Científic del cicle HABITACIÓ PRÒPIA! Això li permetrà enllaçar la figura de Virginia Woolf amb els objectius del cicle que estem preparant des de Sènior/a.
Xavier Muñoz Puiggròs, advocat de la Generalitat. Ha estat secretari de l’Ateneu Barcelonès. Pel que al Club de Lectura pertoca, ha publicat la biografia "Alice" (2018) sobre la vida de la doctora Alice Roughton (1905-1995). La proximitat temporal amb la figura de Virginia Woolf i el fet de que es documentés in situ, li permetrà explicar-nos l’encaix històric de Virginia Woolf i el grup de Bloomsbury.

presentació del llibre 'Gaudí a Tànger'
Aquesta obra sorgeix de la recerca realitzada pels autors sobre el projecte de Gaudí per a les Missions Francescanes de Tànger, basat en la lectura i l'anàlisi de la documentació gràfica conservada i sobre el context d'aquest encàrrec a l'internacional Tànger de finals del segle XIX. “Gaudí a Tànger” treu a la llum un projecte que conté solucions totalment innovadores que, tot i que Gaudí no va poder arribar a construir, constitueixen un precedent únic i revelador de la seva futura obra i de la seva forma de crear. Els treballs realitzats per Gaudí en aquest projecte de Tànger van ser aprofitats o adaptats en obres posteriors (església i cripta de la Colònia Güell projectades entre 1898-1908; temple expiatori de la Sagrada Família 1884-1926, ...). En ell va estar treballant més de dos anys (1892-1893), durant els quals va realitzar nombrosos dibuixos en planta, alçats, seccions i detalls. Aquesta obra és un estudi sobre un projecte primerenc i poc conegut de Gaudí que no es va arribar a construir malgrat que el va considerar "el projecte de la seva vida".
Inscriu-t'hi

Club de Lectura: "La ciudad de los días lejanos", de Pedro Azara
Pedro Azara és arquitecte i professor titular d'Estètica a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Es va donar a conèixer al gran públic per l'exposició "Les cases de l'ànima" (Barcelona, 1997). En l'actualitat compagina la seva tasca docent amb les excavacions arqueològiques i l'assistència a congressos i cursos arreu del món. El llibre manté la tesi de que potser no cal buscar la ciutat ideal perquè aquesta és inhumana.
Comptarem amb la participació de:· Noemí Martínez, arquitecta. Ha treballat en projectes d'espais públics i equipaments de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). En l'actualitat és cap de la secció de Disseny, Documentació i Divulgació de l'AMB.
· Marc Aureli Santos, arquitecte. Treballa a l'Ajuntament de Barcelona en temes relacionats amb la protecció del patrimoni arquitectònic. A més és el president d'ARQUINFAD, la branca d'arquitectura de Foment de les Arts Decoratives (FAD), que convoca anualment els Premis FAD d'Arquitectura.
Organitza:



