Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Un projecte sobre l’arquitectura modular, premi COAC d’Arquitectura 2023

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Ahir, la sala de Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona (UdG), va acollir l’acte de lliurament de la 24a edició dels Premis a treballs de recerca d’estudiants de batxillerat del Consell Social de la UdG. Entre els diversos guardons hi ha el Premi COAC d’Arquitectura que, en aquesta edició, ha estat pel treball ‘Arquitectura modular – Disseny i estudi de costos d’un habitatge modular amb contenidors, intel·ligent, sostenible, social i integrador’, de l’alumne Marc Fontàs Garcia, de l’Institut La Garrotxa d’Olot. En el mateix acte van ser guardonats deu estudiants més en les categories restants pertanyents als àmbits d’humanitats; ciències socials; ciències; tecnologia; medicina; innovació industrial; arts visuals i escèniques i salut i esport. 

Els guanyadors d’enguany obtenen un ajut per l'import dels crèdits matriculats en el primer any d'alguna de les titulacions oficials ofertes per la Universitat de Girona, per al curs acadèmic 2023-2024, fins a un màxim de 1.200 euros, en el cas que l'estudiant no tingui matrícula gratuïta, o una reducció equivalent al preu públic en la matrícula als centres adscrits a la UdG EUSES i Escola Universitària ERAM. 

Un treball que combina dos temes de plena actualitat
El jurat, format pels membres de la Junta directiva i els cap de servei de la Demarcació de Girona del COAC, va decidir premiar el treball dedicat a l’arquitectura modular perquè combina dos temes claus i de plena actualitat. Per una banda, tracta el tema de la necessitat de l’accés a l’habitatge i, de l’altra, planteja la construcció modular com a sistema constructiu. En el treball, l’alumne exposa com es pot minimitzar l’impacte i el temps de construcció dels habitatges amb un interessant recopilació d’informació  mitjançant el treball de camp on analitza alguns exemples rellevants i de proximitat, ja construïts, i que amplia amb entrevistes a professionals de l'arquitectura i la construcció.

26/05/2023
Tornar