Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Back To Earth: 'Tàpia' as a constructive method

Acte de lliurament dels Premis Sònia Dalet de treballs de recerca en l’àmbit de l’Arquitectura a ESO i Batxillerat

Imatge: 
© Ariadna Marginedas. Institut Castell del Ter, Prats de Lluçanès
El 17 de setembre a les 18 h, se celebrarà a la seu del COAC de Barcelona l'acte de lliurament de premis de la primera edició del Premi Sònia Dalet de treballs de recerca de l’àmbit de l’Arquitectura ESO i BATX.

Convocat per les Demarcacions de Barcelona i de les Comarques Centrals, el Premi vol homenatjar l'arquitecta Sònia Dalet, que va participar realitzant tallers d'ArquiEscola i que, malauradament, va morir d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) el 2020.

L'objectiu de la iniciativa, organitzada en el marc del programa educatiu ArquiEscola, és fomentar l’interès entre l’alumnat de secundària i batxillerat pels treballs de recerca i investigació relacionats amb l’arquitectura i el disseny, la ciutat i l’urbanisme, el territori i el paisatge, i l’ecologia i la sostenibilitat, així com estimular les vocacions tècniques i la innovació.

Durant l'acte, els autors dels treballs guardonats (tres premis i dos accèssits), presentaran els seus projectes:

-Primer Premi: "Back To Earth: 'Tàpia' as a constructive method". Ariadna Marginedas Masramon, de l’Institut Castell del Quer, de Prats de Lluçanès

-Segon Premi: "Redisseny d'interiors d'un centre de menors". Jana Martí Caudet, de l’Escola d'Art i Disseny La Llotja - Seu de Sant Andreu, de Barcelona

-Tercer Premi: "La tercera piràmide del Sant Ignasi sostenible i la seva maqueta". Marc Julià Benajes, de les Escoles Jesuïtes Sant Ignasi, de Barcelona

-Accèssit 1: "Proposta de disseny: un espai religiós". Aitana Amezcua Bernet, de l’Institut Martí Pous, de Barcelona

-Accèssit 2: "Estètica, funcionalitat i educació: la remodelació del pati de l'Escola Pia de Vilanova i la Geltrú des d'un enfocament integral i sostenible". Pablo Carralero Anguix, de l’Escola Pia de Vilanova i la Geltrú.

A aquesta primera convocatòria s'han presentat un total d'onze treballs, que destaquen per la seva alta qualitat i gran valor arquitectònic. Tots els projectes presentats corresponen a la categoria de 2n de Batxillerat, raó per la qual s’han declarat deserts els Premis Sònia Dalet en la categoria de 4t d’ESO.

L'import global dels premis és de 600 euros, que s’entreguen en forma de vals per destinar a material de la Cooperativa Jordi Capell.

Arquitectura a les Aules 2025
En acabar les exposicions dels treballs guardonats, es presentarà la nova convocatòria d'Arquitectura a les Aules, que s'obrirà el mes de setembre. El programa de tallers d’arquitectura als centres educatius se celebrarà el mes de maig, coincidint amb la Setmana d’Arquitectura 2025.

Arquitectura a les Aules va néixer l'any 2018 a Barcelona, amb la voluntat d’apropar aquesta disciplina a infants i joves. Des d'aleshores, ja hi han participat més de 34.000 alumnes de més de 200 escoles. L'èxit del programa ha permès estendre'l a nous territoris que enguany se sumen a la iniciativa. Properament, més informació.

Presentació a Vic del projecte guanyador del 1r Premi Sònia Dalet
El 13 de setembre a les 18 h, es presentarà a la seu de Vic el projecte "Back To Earth: 'Tàpia' as a constructive method", guardonat amb el 1r Premi Sònia Dalet. La presentació anirà a càrrec de la seva autora, Ariadna Marginedas Masramon, de l'Institut Castell del Quer, de Prats de Lluçanès. Properament, més informació.
PDF version

¿El problema de acceso a la vivienda tiene solución? Clausura del máster MDEI+i de la Escola Sert

Imatge: 
Freepik

El próximo 18 de julio a las 9.15 h, la Escola Sert del COAC celebrará la clausura de la 5ª edición del Máster en Dirección de Empresas Inmobiliarias Innovadoras (MDEI+I).

La jornada lleva por título "Políticas de vivienda y suelo: una visión comparada. ¿El problema de acceso a la vivienda tiene solución?", y está abierta al público.

PROGRAMA:

09:15 h Recepción de asistentes

09:30 h Inauguración de la Sesión de Clausura de la 5ª edición del Máster
· Ana Puig-Pey y Marc Torrent, directores del MDEI+i

09:45 h Análisis comparado de las políticas de vivienda y suelo en Europa
· Federico Nahuel Lazzari, secretario general de Build Europe
· Modera: Ana Puig-Pey, directora del Máster

10:45 h Coloquio

11:00 h Pausa-Café

11:30 h Mesa redonda: Políticas de vivienda y suelo. ¿El problema de acceso a la vivienda tiene solución?
· Marina Berasategui, secretaria de Vivienda, Generalitat de Catalunya
· Joan Ramon Riera, comisionado de Vivienda, Ajuntament de Barcelona
· Elena Massot, vicepresidenta de APCE y CEO del Grupo Vertix
· Sandra Bestraten, presidenta de la Demarcación de Barcelona del COAC
· Modera: Marc Torrent, director del Máster

12:30 h Coloquio

13:00 h Presentación de Alumni - Escola Sert
· Alberto López, coordinador Escola Sert

13:30 h Clausura
· Xavier Vilajoana, presidente de APCE


¡Inscríbete!

PDF version

El problema d'accés a l'habitatge té solució? Cloenda del màster MDEI+i de l'Escola Sert

Imatge: 
Freepik
El proper 18 de juliol a les 9.15 h, l'Escola Sert del COAC celebrarà la cloenda de la 5a edició del Màster en Direcció d'Empreses Immobiliàries Innovadores (MDEI+I).

La jornada porta per títol "Polítiques d'habitatge i sòl: una visió comparada. El problema d'accés a l'habitatge té solució?", i està oberta al públic.

PROGRAMA:

09:15 h Recepció d'assistents

09:30 h Inauguració de la Sessió de Clausura de la 5a edició del Màster 
· Ana Puig-Pey i Marc Torrent, directors del MDEI+i

09:45 h Anàlisi comparada de les polítiques d'habitatge i sòl a Europa
· Federico Nahuel Lazzari, secretari general de Build Europe
· Modera: Ana Puig-Pey, directora del Màster

10:45 h Col·loqui

11:00 h Pausa-Cafè

11:30 h Taula rodona: Polítiques d'habitatge i sòl. El problema d'accés a l'habitatge té solució?
· Marina Berasategui, secretària d’Habitatge, Generalitat de Catalunya
· Joan Ramon Riera, comissionat d’Habitatge, Ajuntament de Barcelona
· Elena Massot, vicepresidenta de l’APCE i CEO del Grup Vertix
· Sandra Bestraten, presidenta de la Demarcació de Barcelona del COAC
· Modera: Marc Torrent, director del Màster

12:30 h Col·loqui

13:00 h Presentació d'Alumni - Escola Sert
· Alberto López, coordinador Escola Sert

13:30 h Cloenda
· Xavier Vilajoana, president de l’APCE

Inscriu-t'hi!

PDF version

Las mujeres hacemos conciliación [pospuesto]

Imatge: 
© ergonofis by unsplash

ACTO POSPUESTO: PENDIENTE NUEVA FECHA

En el marco del ciclo de charlas "Las mujeres HACEMOS", el Grupo Abierto de Mujeres Arquitectas del COAC ha organizado la sesión "HACEMOS Conciliación", que tendrá lugar el jueves 4 de julio a las 17:30 h en la tienda de interiorismo y muebles de diseño Cubiñá (c. de Mallorca, 291, 08037 Barcelona).

El encuentro, que se prevé de una hora de duración, se centrará en el impacto de la maternidad en la vida de las mujeres arquitectas en Cataluña, ofreciendo una mirada crítica desde la perspectiva de género. Así, se debatirán temas como la conciliación, la corresponsabilidad y la igualdad de oportunidades entre hombres y mujeres, y se planteará si estos conceptos son ya realidades en el mundo de la arquitectura.

Es necesaria la inscripción previa, ya que el aforo es limitado.

En la sesión, presentada por la presidenta de la Demarcación de Barcelona del COAC, Sandra Bestraten, se explicarán los resultados del trabajo de fin de grado "El impacto de la maternidad en la vida de las mujeres arquitectas en Cataluña: una mirada crítica desde la perspectiva de género", de la psicóloga Miriam Beguer Jornet.

Seguidamente, habrá una conversación entre las ponentes y las asistentes a la charla sobre conciliación, corresponsabilidad, igualdad de oportunidades en el mundo de la arquitectura, y la gestión emocional de estos aspectos, con la participación de:

Miriam Beguer Jornet, psicóloga especialista en Psicología del Trabajo y las Organizaciones. Actualmente, jefa de oficina de la consejera de Igualdad y Feminismos de la Generalitat de Cataluña.

Cristina Salvador, periodista, emprendedora, consultora de comunicación y cultura corporativa.

Después de la charla, no te pierdas la oportunidad de hacer networking y disfrutar de un pequeño refrigerio. ¡Te esperamos!

Ciclo de charlas "Les dones FEM"
El ciclo forma parte del trabajo realizado por el Grupo Abierto de Mujeres Arquitectas para fomentar la reflexión y el debate sobre las cuestiones de género en la arquitectura y ofrecer un espacio donde las profesionales del sector puedan compartir sus experiencias e inquietudes.

Cubiñá
Ubicados en la Casa Thomas de Domènech i Montaner, una edificación considerada como una de las obras referentes de la arquitectura modernista, proyectada por el arquitecto Lluís Domènech i Montaner en 1895.

Situados en el centro de comercio de la ciudad, en un espacio diáfano y amplio de más de 1.800m², representa un punto de encuentro con el diseño en Barcelona desde 2006, cuando pasó a formar parte de Cubiñá.

Patrocinado por:
        
PDF version

Pages