Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
La ciudad de los días lejanos

Club de Lectura: "La ciudad de los días lejanos", de Pedro Azara

Imatge: 
La ciudad de los días lejanos
L'Agrupació Sènior/a del COAC i La Capell organitzen la propera sessió del Club de Lectura, que tindrà lloc el dimecres 29 de gener a les 18:30 hores a La Capell. Aquesta vegada la trobada girarà al voltant del llibre “La ciudad de los días lejanos", de Pedro Azara

Pedro Azara és arquitecte i professor titular d'Estètica a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Es va donar a conèixer al gran públic per l'exposició "Les cases de l'ànima" (Barcelona, 1997). En l'actualitat compagina la seva tasca docent amb les excavacions arqueològiques i l'assistència a congressos i cursos arreu del món. El llibre manté la tesi de que potser no cal buscar la ciutat ideal perquè aquesta és inhumana.

Comptarem amb la participació de:

· Noemí Martínez, arquitecta. Ha treballat en projectes d'espais públics i equipaments de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). En l'actualitat és cap de la secció de Disseny, Documentació i Divulgació de l'AMB.

· Marc Aureli Santos, arquitecte. Treballa a l'Ajuntament de Barcelona en temes relacionats amb la protecció del patrimoni arquitectònic. A més és el president d'ARQUINFAD, la branca d'arquitectura de Foment de les Arts Decoratives (FAD), que convoca anualment els Premis FAD d'Arquitectura. 

Organitza:
 
PDF version

Presentació del documental “Julbe, Torres i Martínez: L’Eivissa utòpica”, de Luis Ortas

Imatge: 
Félix Julbe
Projecció del documental sobre les figures de Félix Julbe, Raimón Torres i Isabel Martínez, tres arquitectes vinculats a l’Eivissa dels anys 70 i 80. El testimoni de la mateixa Isabel Martínez aborda el paper que havia de tenir l’arquitectura en un diàleg permanent amb la tradició, la modernitat, l’ecologia o el turisme de masses en uns anys intensos, convulsos, apassionats i, certament, utòpics. El documental és, també, un homenatge al tarannà de Félix Julbe, un arquitecte singular i humanista, i una rememoració d’una època i una illa on molts, com ell, van voler transformar l’espai privat i públic en una complicitat permanent amb l’ètica i l’estètica.

Durant la sessió del dia 3 de febrer a les 18.30h, comptarem amb la presència dIsabel Martínez, arquitecta; Francesc Parcerisas, escriptor; Néstor Pellicer, artista gràfic; David Trías, editor, i Luis Ortas, director del documental.

Inscriu-t'hi


Félix Julbe (Madrid, 1940-2013). Va ser un arquitecte i urbanista de professió i vocació. Entre 1971 i 1986, va viure, gaudir i patir uns apassionats anys a Eivissa. Al llarg dels anys, va projectar unitats familiars i allotjaments turístics a Eivissa, Formentera i Mallorca. Va exercir com a Arquitecte de Visat de la Delegació a Eivissa i Formentera del Col·legi d’Arquitectes de les Illes Balears i va ser membre de l’equip redactor, com a arquitecte coordinador, del "Pla de reforma interior de la ciutat d’Eivissa" (1974-75), sota la direcció de Raimon Torres. Juntament amb ell, com a Arquitecte Municipal de Formentera, va liderar el "Pla d’Ordenació" de l’illa (1975-77).

Va redactar, per encàrrec del Ministeri de Cultura, l’expedient per a la inclusió del conjunt de Dalt Vila d’Eivissa a la llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO i va editar, juntament amb Rafael Pascuet, el llibre T"eoria(s) de Ibiza", amb textos de Walter Benjamin, Gonzalo Torrente Ballester, Antonio Escohotado, Salvador Paniker o Francesc Parcerisas. L’any 2016, la Demarcació d’Eivissa i Formentera del Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears va publicar "Viatge real a un espai utòpic i altres textos insulars", un llibre pòstum amb textos seus sobre arquitectura, Eivissa i viatges (utòpics i no).

"Intentar recuperar un espai i un temps. Viatjar a l’illa. Utopia del viatge i de les illes. Viure a l’illa com sempre de viatge." (Félix Julbe)

 

PDF version

3a sessió del cicle Europa Europa amb Fala

Tercera sessió del cicle de conferències “Europa, Europa” que pretén mostrar l’arquitectura europea contemporània amb la presentació de l’obra pròpia dels 8 arquitectes convidats que seran presentats a la vegada per arquitectes catalans.

El dijous 6 de febrer a les 19h, sessiótitulada “Good Housing” de la mà de l’arquitecte Filipe Magalhães de l’estudi Fala, amb la presentació de Lucia Millet, membre de “cierto estudio”.

Inscriu-t'hi


Fala
(Porto). Estudi d'arquitectura fundat el 2013 i dirigit per Felipe Magalhães, Ana Luisa Soares i Ahmed Belkhodja. Treballen en una àmplia gamma de projectes que combinen diferents llenguatges formals, referències i temes. , Munic, París i Roma, i han estat professors a Venècia, Lieja i Bratislava. la Biennal de Venècia, la Biennal de Chicago i a París.

Cicle complet:
23/01 Leopold Banchini (Ginebra), presentat per Miquel Mariné
30/01 Francesca Torzo (Gènova), presentada per Alonso Atienza (Atienza-Maure)
06/02 Fala (Porto), presentats per Lucia Millet (cierto estudio)
20/02 Baukunst (Brussel·les), presentats per Carmen Torres (Sarquella Torres Arquitectes)
06/03 Kosmos (Moscou/Zurich), presentats per Laura Solsona (self-office)
20/03 Sam Chermayeff (Berlin), presentat per Igor Urdampilleta (Arquitectura-G)
27/03 LCLA (Oslo), presentats per Beatriz Borque
03/04 NP2F (París/Marsella), presentats per Maria Giramé (Bajet Giramé)



PDF version

2a sessió del cicle Europa Europa amb Francesca Torzo

Segona sessió del cicle de conferències “Europa, Europa” que pretén mostrar l’arquitectura europea contemporània amb la presentació de l’obra pròpia dels 8 arquitectes convidats que seran presentats a la vegada per arquitectes catalans.

El dijous 30 de gener a les 19h comptarem amb la presència de l’arquitecta Francesca Torzo, amb la presentació d’Alonso Atienza, membre de l’estudi “Atienza-Maure”.

Inscriu-t'hi

Francesca Torzo. 
Funda el seu propi estudi el 2008 a Gènova. Combina la pràctica professional amb l'activitat docent: va ser assistent a l'Atelier Bearth a l'AAM de Mendrisio des del 2009 fins al 2017, professora a la Bergen Arkitekthøgskole a Noruega entre el 2017 i el 2021, i des del 2020 dirigeix un taller de disseny a l'AAM de Mendrisio. Ha impartit conferències en diverses escoles internacionals i institucions culturals. El 2018 va ser convidada com a participant a la 16a Exposició Internacional d'Arquitectura – La Biennale di Venezia, FREESPACE, comissariada per Yvonne Farrell i Shelley McNamara. També va ser nomenada presidenta de la Fundació Maarten Van Severen a Gant per al període 2018-2019. El 2020 va rebre el Premi Moira Gemill d'Arquitectura Emergente. A més, ha guanyat el Premi Internacional Piranesi el 2018, el Premi Italiano di Architettura el 2020 i va ser finalista als Premis Mies van der Rohe 2022.


Cicle complet:
23/01 Leopold Banchini (Ginebra), presentat per Miquel Mariné
30/01 Francesca Torzo (Gènova), presentada per Alonso Atienza (Atienza-Maure)
06/02 Fala (Porto), presentats per Lucia Millet (cierto estudio)
20/02 Baukunst (Brussel·les), presentats per Carmen Torres (Sarquella Torres Arquitectes)
06/03 Kosmos (Moscou/Zurich), presentats per Laura Solsona (self-office)
20/03 Sam Chermayeff (Berlin), presentat per Igor Urdampilleta (Arquitectura-G)
27/03 LCLA (Oslo), presentats per Beatriz Borque
03/04 NP2F (París/Marsella), presentats per Maria Giramé (Bajet Giramé)
PDF version

Pages