Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
Josep Maria Jujol, en una imatge d'arxiu

Mor Josep Maria Jujol, el fill de Jujol que va reivindicar la seva obra com a geni modernista

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

Aquest 14 de desembre s’ha conegut la mort de Josep Maria Jujol, fill de l’arquitecte Josep Maria Jujol, i una de les persones que més ha treballat per donar a conèixer l’obra d’un arquitecte de gran talent, però encara molt desconegut.

Al costat de les seves germanes Teresa i Thecla, Josep Maria Jujol va dedicar gran part de la seva vida a conservar l’Arxiu Jvjol i n’ha procurat l’estudi, conservació i difusió. Ha reivindicat l’obra del seu pare, estret col·laborador de Gaudí en grans obres com La Pedrera o la Casa Batlló, i autor de joies del modernisme com Can Negre (Sant Joan Despí), la Casa Planells (Barcelona) o el Teatre Metropol (Tarragona).

El 2017, els germans Jujol van fer donació a l'Arxiu Històric del COAC del material que es trobava en dipòsit des dels anys 90. I l’1 de desembre de 2022, es va completar aquesta donació amb la documentació de Josep Maria Jujol vinculada al camp de Tarragona, la seva terra natal.

Amb motiu dels 50 anys de l’Arxiu Històric, Josep Maria Jujol va participar al vídeo de l’efemèride: “Amb els germans Jujol hem decidit entregar el fons perquè els estudiosos puguin venir a un centre que està ben organitzat, ben catalogat i ben atès, i, per tant, tot plegat tindrà continuïtat en el temps”.

Lamentem la seva pèrdua i agafem el relleu a la seva tasca per seguir estudiant, difonent i reivindicant l’obra de Jujol, el seu pare, a qui va dedicar la vida.




14/12/2023
Tornar