Trobada de Nadal 2021. L'arquitectura com a eina de salut

El 80% dels determinants de salut estan fora del sistema sanitari. De tots aquests determinants, l'arquitectura (l'urbanisme i l'edificació) té un paper clau en la creació d'entorns saludables que millorin la qualitat de vida de les persones, on es puguin dur pautes de vida saludables i es tinguin en compte factors socioeconòmics per crear igualtat i equitat.

PDF version

Exposició 'Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya'

El dijous 2 de desembre de 2021, a les 16.30 hores, tindrà lloc a la sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC, la inauguració de l'exposició 'Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya'. En el decurs de l'acte, l'arquitecte Josep Maria Fortià, presentarà el catàleg que recull les 204 imatges i els 8 gràfics de les tipologies més freqüents o de més difícil comprensió a simple vista.
PDF version

Exposició "El programa i l'activitat com a pretext de projecte. L'edifici de la Pia Almoina de Girona un nou espai habitable"

L’objectiu del taller proposat dins l’Aula d’arquitectura 2, ha estat el de treballar d’una manera intensiva, des del projecte arquitectònic, en la definició d’un programa adequat per un edifici concret, proposant com a cas d’estudi una peça patrimonial de la ciutat de Girona: la Pia Almoina.

PDF version

Conferència 'Ecotons productius', a càrrec de Martí Franch

El dijous 25 de novembre, a les 16 h, tindrà lloc  a la sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC, la quarta conferència del cicle MARQ 2021/2022 que organitza l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona. En aquesta ocasió, el paisatgista Martí Franch impartirà la conferència “Ecotons productius”.


Martí Franch Batllori
És gerent fundador d'EMF Paisatge, arquitecte del paisatge i enginyer tècnic agrícola.

PDF version

Conferencia 'Más allá de las apariencias', a cargo de Curro Claret

El jueves 18 de noviembre, a las 16 h, la sala Rafael Masó acoge la conferencia Más allá de las apariencias, a cargo del diseñador industrial Curro Claret, que pretende mostrar algunos proyectos de asientos y lugares para sentarse en los cuales ha participado.

PDF version

Conferència 'Més enllà de les aparences', a càrrec de Curro Claret

El dijous 18 de novembre, a les 16 h, la sala d’actes Rafael Masó acull la conferència Més enllà de les aparences, a càrrec del dissenyador industrial Curro Claret, que pretén mostrar alguns projectes de seients i llocs per asseure’s en els quals ha participat. 

PDF version

Jornada "Despoblament rural i crisi de l'habitatge. Un patrimoni en desús"

Un gran mas buit amb la coberta esventrada i enrunant-se fins a quedar engolit per la vegetació. Dins d’un poble, al nucli històric, ara es buida una casa, ara una altra, el petit comerç tanca, i a poc a poc tot el carrer va perdent vida. Un poble en algun lloc allunyat de les grans comunicacions perd població, es tanca l’escola, alguns habitants només hi viuen a l’estiu i finalment no hi viu ningú, el poble s’abandona inexorablement.
PDF version

Pages