Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Bruther presenta una obra modesta i ambiciosa que no defrauda el públic de l’Europa, Europa

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El passat 23 de febrer Alexandre Theriot i Sthépanie Bru, fundadors el 2007 del despatx d’arquitectura francès Bruther, van protagonitzar la tercera sessió del cicle “Europa, Europa”. El cicle presenta cada 15 dies, i fins el mes de juny, una mostra de l’arquitectura europea contemporània amb les conferències de 5 arquitectes i 4 crítics convidats que, a la vegada, són presentats per arquitectes catalans.

Arquitectura fresca i profunda
“Tenim bones notícies des de França; hi ha vida després de la megaonada de Lacaton i Vassal”. Aquestes van ser les paraules escollides per Xavier Ros, arquitecte del despatx Harquitectes, per presentar l’obra de Bruther.

Ros va destacar que es tracta d’una arquitectura amb lletres majúscules, fresca i a la vegada profunda, on es pot palpar una estima per la seducció en el dibuix i la composició, entesa aquesta des de la complexitat de la combinació de formes geomètriques simples.

Oferir el màxim als usuaris amb els mínims recursos
La conferència de Bruther, a mans d’Alexandre Theriot, no va defraudar el nombrós públic assistent. En primer lloc, va descriure els interessos i obsessions creatives del despatx per, després, presentar el procés creatiu, constructiu i el funcionament d’algunes de les seves obres més emblemàtiques, com el Centre Cultural i Esportiu Saint-Blaise de París, la rehabilitació d’un gratacels d’oficines a París, el Centre de Recerca de Nova Generació a Caen o el concurs d’un edifici universitari a Lausanne.

Durant els 90 intensos minuts que va durar la conferència, l’arquitecte es va esforçar en definir els elements comuns que defineixen la seva obra, amb independència del programa de l’edifici o el tipus de client. Es tracta d’una obra que, amb una mescla de modèstia i ambició, intenta oferir el màxim als usuaris amb els mínims recursos.

Tot això, sense renunciar a crear espais que permetin una apropiació diferent segons el tipus d’usuari i, el més important, sense perdre el gust pel joc durant el procés de creació, incident en aspectes com la relació entre edifici i construcció, entre arquitectura i usos, la importància del buit o l’autonomia compositiva entre elements constructius.


Si no vau poder assistir o si voleu reviure la conferència, us recomanem que visualitzeu el vídeo i us convoquem per la següent sessió el proper 9 de març, amb Moritz Küng.

7/03/2017
Tornar