Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

Restauració de l'Església de Sant Llorenç

Imatge: 
© COAC Lleida
El divendres 26 d’abril a les 18.00 h, la Demarcació de Lleida organitza una visita a l’església de Sant Llorenç de Lleida, a càrrec dels arquitectes responsables de la seva restauració, Carles Pubill i Marta Torras.

L'església de Sant Llorenç Màrtir és una de les joies arquitectòniques més apreciades de la ciutat de Lleida, juntament de l'antiga catedral, coneguda com la Seu Vella. Es tracta de l'únic edifici medieval que continua complint les seves funcions litúrgiques.

És un edifici romànic, del segle XII, amb les naus gòtiques afegides al llarg dels segles XIV i XV. L'interior guarda un dels conjunts escultòrics més importants de Catalunya, amb obres entre les quals destaquen els retaules de pedra del S.XIV, de Sant Llorenç, Santa Llúcia, Sant Pere i Santa Úrsula.

L'any 2023 es van finalitzar les obres de restauració, consistents principalment en la consolidació d'elements amb patologies estructurals, la reconstrucció de l'escala del campanar, la conservació i restauració de les voltes i paraments interiors de l'església, un seguit d'actuacions en les façanes, sobretot en els coronaments, i una intervenció de reconducció d'aigua de pluja de les cobertes per a evitar la seva afectació en les façanes.

També es va realitzar el desmuntatge del retaule de Santa Úrsula, que en l'actualitat està en procés de conservació-restauració. Està prevista la seva recol·locació per finals de l'estiu.

Totes aquestes actuacions són rellevants perquè deixen el monument en condicions òptimes de seguretat, alhora que amb un nivell de restauració que permet gaudir-lo amb tota la seva plenitud.

Per assistir a la visita, cal confirmar assistència a junta.lle@coac.net o 973 228921,  abans del dimecres 24 d’abril.
Versió per a imprimirPDF version